De Mataró a Tòquio

La nostra escola participa, juntament amb una trentena de centres educatius de la ciutat, en l’activitat “De Mataró a Tòquio” que impulsa el Grup de Treball de professors i professores d’Educació Física i el Consell Esportiu del Maresme, amb el suport de l’Ajuntament de Mataró i del Pla Català d’Esport a l’Escola. L’objectiu és visualitzar la importància de l’activitat física, l’exercici físic i l’esport com a bé essencial, de salut i de benestar per a les persones.

El projecte es va iniciar a mitjans del mes d’abril. La finalitat és aconseguir, entre tots els centres educatius participants, el repte de completar els 10385 Km que uneixen la nostra ciutat amb la ciutat olímpica 2021. En acabar el projecte, una persona esportista d’elit de la ciutat i participant en els Jocs Olímpics, la waterpolista del CN Mataró Marta Bach, durà a Tòquio el testimoni, una reproducció de la Laia l’arquera de Rovira-Brull, que haurem utilitzat durant l’activitat, en representació de tots els centres participants.

Avui dimecres 26 de maig a les 11h del matí, hem donat la benvinguda a l’escola Anxaneta que ens portava el relleu. Els hem rebut al pati, amb una salutació expressada en diversos idiomes (en maorí, quítxua, xinès, amazigh, àrab, wolof, diola, romanès, italià, rus, francès, anglès, castellà i català). Al final del recorregut, els esperaven la Lilí i l’Àlex que han agraït en les seves llengües maternes -català i japonès- el relleu. Ha estat un acte senzill i bonic.

A partir d’avui, tota la comunitat educativa del Montserrat Solà estem cridada a participar i afegir quilòmetres a la suma que han aconseguit les escoles i instituts que ens precedeixen i assolir així, el repte d’arribar virtualment fins a la seu dels Jocs Olímpics 2021. L’AFA ha organitzat una caminada per les Cinc Sènies, aquest proper diumenge dia 30 de maig. Ens espera un matí agradable, de passeig i d’activitat física.

Per saber una mica més del projecte us convidem a mirar els següents enllaços:

https://www.ccma.cat/tv3/super3/infok/infok-19052021/video/6101552/ (Minut 7:30)

I us presentem les fotos del projecte: