Taller pantalles segures (cicle superior)

Avui ha vingut la Guàrdia Urbana a l’escola i hem parlat de les pantalles segures. Hem començat parlant de les aplicacions més habituals al mòbil. I hem vist quanta gent de la classe utilitza diàriament aquestes aplicacions. També hem après a tenir més precaució i no confiar en persones desconegudes que ens obren converses per internet.

Hem après què és el grooming: quan una persona adulta es fa passar per un menor i agafa confiança amb nosaltres i finalment ens demana que li enviem fotografies íntimes nostres. Sobretot hem aprés que si ens passa això hem de demanar ajuda a una persona adulta. També hem parlat del ciberbullyng i dels reptes “Challenge”. Hi ha reptes que posen la nostra vida en perill. I hem aprés a que hem de ser conscients del que fem i el que ens creiem a les xarxes.

Finalment, ens han ensenyat els indicadors per detectar si som addictes a les noves tecnologies. Li diuen tecnoadiccions i fins i tot hi ha gent que gasta dinars en les aplicacions i això es diu ludopatia.

Esperem que aquests consells ens serveixin per no caure en algunes de les “trampes” d’internet.

Redactores: nens i nenes de 5è

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>