LES TANITS PARTICIPAREM EN LA JORNADA “PARAULES AL CARRER”

Què és  ?

Amb motiu del dia mundial de la poesia, 13 centres de la comarca de l’Anoia participaran en la jornada “Paraules al carrer”. Com a activitat de cloenda es faran lectures de poemes en espais públics, en algunes poblacions amb la participació d’alumnes de diferents centres.

A l’aula de les Tanits hem presentat la proposta aquesta setmana però d’entrada no hem explicat res, a la pissarra només hi havia un títol: Paraules al carrer. Així doncs, hem començat la conversa preguntant-nos:

Què voldrà dir “paraules al carrer”?

Les Tanits ho han tingut molt clar. A l’aula solem parlar de la importància de dir-nos paraules boniques i de parlar-nos amb respecte, per tant, ho hem relacionat ràpidament. Paraules al carrer té a veure amb:

Regalar paraules boniques a les persones del carrer. 

Però.. hem continuat fent-nos preguntes.

Com podem regalar paraules boniques a la gent del carrer?

Tot parlant han anat apareixent diferents maneres de fer-ho:  podem anar pel carrer dient hora i àdeu i donant les gràcies a les persones amb les que ens creuem o simplement respectar-los, també podem anar somrient… De fet, s’ha de dir que, en aquest grapat de propostes han anat apareixent tots els consells que les Tanits hem après amb el pas dels dies plegats, consells que hem intentat aplicar en moments més crítics o de petits conflictes a l’aula entre nosaltres. Tot i així, ens semblava poc lògic. Finalment, ha aparegut la gran idea!

Podem regalar paraules boniques amb POESIES! 

EUREKA! Sense explicar res de la Jornada de les Tanits ho hem descobert! El proper 19 de març sortirem al carrer a RECITAR POEMES!

A partir d’aquí hem engegat una nova conversa que ens ha portat a fer una llista sobre com hem de recitar els poemes.

Estar preparat, vocalitzar, que el públic ens respecti, veu forta, amb ganes i alegria, elegancia, estar net i polit, concentració, sense vergonya, gestos, un somriure, sentir, entonació, meldia, estar tranquil, estar confiat de tu mateix, posició del cos adequada...

 

I tot plegat, ho hem anat anotant tot construint un mapa a la pissarra. A més a més, hem tingut la sort que la Ivet ens ha recitat un tros de poema de la Fageda d’en Jordà, el que sense dubte ens ha ajudat a acabar d’escriure alguns requisits indispensables quan es reciten poemes.

A banda, també hem decidit que com que aquest any els dos projectes d’aula tenen a veure amb les persones i com que hem parlat de paraules tan grans com DIGNITAT, RESPECTE, BENESTAR, VIDA DIGNE, IGUALTAT… intentaríem buscar poemes que parlessin dels nostre projectes alhora que de les persones.Tot ben lligadet… ens encanta!

A hores d’ara estem en procés de triar els poemes. Cada Tanit n’ha buscat un i els hem compartit a l’aula. Hem fet una primera tria però necessitem una mica més de temps per acabar de decidir.  Us anirem informant!