APARELL DIGESTIU

Una de les principal preguntes del projecte és què menja el bebè quan està a la panxa. Ara ja sabem com li arriba l’aliment, a través del cordó umbilical, però no sabem com s’ho fa la mare per passar aquest aliment cap al cordó.

Hem visualitzat un vídeo que ens parla del sistema digestiu, de com les persones (nosaltres inclosos i incloses) transformen els aliments quan mengen. Hem vist com la digestió comença a la boca, mastegant molt bé el menjar i barrejant-lo amb saliva. Després baixa per un tub, l’esòfag, i arriba a l’estómac, on es barreja amb uns sucs i es desfà per passar a l’intestí prim. Allà els nutrients, que ara estan triturats, passen a la sang i de la sang al cordó umbilical. La resta de menjar va a l’intestí gros, per extreure l’aigua i baixar per l’anus en forma de caca tot el que no necessitem.

Tot aquest procés és un embolic per a nosaltres i les parts de l’aparell digestiu molt complicades, però només ens volem quedar amb la idea de que el menjar fa aquest camí per dins del nostre cos. Per tal d’entendre tot plegat millor, més endavant farem un experiment. Ja us ho explicarem!