EXPERIMENTEM

Avui el Patufets i Patufetes hem fet un experiment.

Per a realitzar aquest experiement hem fet servir els seguents materials:

+ Un bol

+ Una cullera

+ Gots de plàstic

+ Bicarbonat sodic

+ Suavitzant.

Primerament hem presentat tots els materials que fariem servir per a fer el nostre experiment. L’Anna ens ha portat dos materials que no coneixiem, el bicarbonat i el suavitzant, i hem volgut investigar que eren i com eren.

Hem olorat el bicarbonat i ens hem adonat que gairebé no fa olor, l’hem tocat i sembla com si fos sorra fina però de color blanc i també s’assembla molt a la sal i el sucre però no ens el podem menjar.

També hem volgut investigar més sobre el suavitzant i hem vist que aquest era de color blau, fa molt bona olor i és líquid com la pintura i  l’aigua, però tampoc ens el podem beure.

Un cop descobert que eren i com eren aquest dos elements que desconeixiem, ens ha sorgit un dubte…Que passaria si barrejem el bicarbonat i el suavitzant??? I dit i fet!

En primer lloc hem posat 3 parts de bicarbonat dins el bol i seguidament hi hem anat afegint una part de suavizant i anavem remenant amb la cullera fins que de cop i volta…s’ha convertit en “neu”!!!.

Hem tocat la barreja i ens hem adonat que tenia la mateixa textura i que és freda com la neu de veritat. I ens ho hem passat d’allò més be modelant i fent ninots de neu, petjades i flocs de neu entre d’altres.

Podeu veure més fotografies al Drive.