Planeta mòbil

Del 3 al 7 d’abril els nens i nenes de l’escola gaudeixen d’un Planetari Mòbil instal·lat en el pavelló.

Avui en dia, per culpa dels llums i de la contaminació, els habitants de les grans ciutats hem oblidat l’espectacle que pot oferir-nos el cel nocturn. Per això, els planetaris s’han convertit, ara més que mai, en eines imprescindibles per ensenyar astronomia bàsica i en finestres obertes al cosmos, que ens permeten meravellar-nos amb la contemplació del cel i que, a més, fan possible que descobrim quin és el nostre lloc i quina la nostra relació amb l’univers que ens envolta.

Els 4 programes que componen el Planeta Mòbil “El cel de les estacions” mostren el firmament de cadascuna de les estacions, visible a ull nu des de les nostres latituds, tal com ho veuríem si no ens molestessin ni les llums ni la contaminació de la gran ciutat. A continuació, el programa descriu les principals constel·lacions i, gràcies a elles, els alumnes aprendran a orientar-se localitzant l’Estrella Polar, l’estrella que ens indica el Nord i que podem veure durant tot l’any en estar fixa al cel.

Durant la projecció també es fa esment de les llegendes i mites associats a les principals constel·lacions visibles al llarg de l’any.

Us podeu descarregar el dossier informatiu, activitats i les constel·lacions.

Més informació a la web d’EduCaixa

Amb la col·laboració de:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>