Estudiem i observem la Lluna

 

Aquests darrers dies, i des de l’àrea de medi, hem estat parlant sobre la Lluna:  en quins moments la podem observar al cel, les seves fases, els seus moviments (rotació i translació, tot i que sempre ens ensenya la mateixa cara), cap a on gira (en sentit antihorari)…

L’hem observat amb diferents instruments i fins i tot hem après a mesurar a quina alçada es troba, amb el quadrant. Us deixem unes imatges de l’activitat:

Es curiós com de vegades, no ens fixem prou en les coses que ens envolten. Després d’aquest treball els vostres fills i filles ja no diran que per fer observacions del nostre satèl·lit natural “cal esperar a que sigui de nit”. I si voleu observar la lluna recordeu: la podrem observar a les tardes quan aquesta es troba en fase creixent (com aquests dies); quan és lluna plena haurem d’esperar a entrada la nit, i quan és lluna minvant la podreu veure de matinada i als matins. I si no ho recordeu consulteu els “llunaris” que hem creat, que us poden orientar.

Us deixem amb la lluna d’avui, dimecres 14 de novembre:

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>