Anellament d’ocells i matemàtiques 6è B

Divendres 5 d’abril vàrem sortir al Bosc de la Pedrera, darrere el cementiri, per fer una activitat que combinava el coneixement dels ocells amb la presa de dades científiques i el seu tractament matemàtic. Durant el matí, els nens i nenes de 6è B van poder observar els ocells que queien a les xarxes dels ornitòlegs, per desprès prendre diverses mesures del seu cos i estat físic i colocar-los una anella amb codi alfanumèric per tal de tenir més dades sobre els seus desplaçaments i biologia si eren recuperats en el futur. També es va fer un taller matemàtic per tractar les mesures recollides, el seu pas a diferents unitats de mesura i les proporcions entre parts del cos als humans i als ocells.

Tot això amb l’afegit emocional de poder veure de prop una bona pila d’ocells, saber coses de la seva biologia i fins i tot poder retornar-los a la natura un cop preses les dades científiques.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>