El treball infantil, el projecte de 6è pel Dia Universal de la Infància

El passat 20 de novembre vam celebrar els 30 anys dels drets dels infants, en un projecte conjunt de tota l’escola.

El grup de 6è hem estat els encarregats de treballar els drets relacionats amb la protecció dels infants, especialment els relacionats amb els abusos en el treball infantil.

Al món hi ha 168 milions de nens i nenes que treballen. Una xifra que s’ha reduït en un terç des de l’any 2000, quan l’Organització Internacional del Treball (OIT) va comptabilitzar 246 milions, però que segueix preocupant a aquest organisme. D’aquests, 85 milions de nens i de nenes són emprats de les denominades “pitjors formes”, entre les quals es distingeixen l’esclavitud i el treball forçós, inclòs el tràfic i el reclutament en conflictes armats; la prostitució i la pornografia; l’ús de nens en activitats il·lícites; i aquelles activitats que danyin la salut, seguretat o moralitat de l’infant.

Hem estat fent diverses activitats per a conèixer aquesta realitat i la necessitat que tenim entre tots i totes de denunciar-ho: hem analitzat dades d’arreu del món sobre com es protegeix aquest dret, hem escoltat i llegit testimonis reals, hem fet unes petites dramatitzacions, i finalment hem elaborat un petit mural que formarà part de l’exposició de l’escola.

Si voleu veure alguna fotografia de les dramatitzacions cliqueu aquí (s’obrirà una nova finestra on haureu d’introduir la contrasenya que us ha proporcionat l’escola).