El procés d’elaboració del vi

Els alumnes de 2n hem fet vi a la classe!

Després de la visita al celler cooperatiu vam portar raïm a la classe i hem fet tots els passos per transformar el raïm en vi. L’hem desrapat, l’hem aixafat i hem separat el most de la brisa. A continuació l’hem posat en dipòsits perquè es produeixi la fermentació. La fermentació la fan uns llevats que mengen sucre i es tiren uns pets de gas carbònic i alcohol; vam poder apreciar la quantitat de pets del llevat perquè vam posar un globus a l’ampolla i aquest es va inflar.

Al final de tot el procés hem obtingut vi blanc i vi negre. L’hem olorat i ens hem adonat que s’ha fet agre; i quan el vi es fa agre vol dir que tenim VINAGRE! Com que no teníem cap enciam per fer una amanida hem agafat unes làmines i hem fet un treball de pintura al vi.

Espectacular!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>