Setmana de la Ciència

DSC04652

Del 13 al 20 de novembre totes les aules de la nostra escola, des de P3 fins a 6è, hem dut a terme activitats d’experimentació relacionades amb la llum, dins el marc de la Setmana de la Ciència, que ha coincidit amb l’Any Internacional de la Llum.

Els alumnes de 5è volíem saber perquè el cel és blau. Per això hem estat experimentant amb la llum, els seus colors i algunes de les seves propietats en relació a l’aigua.
Primer de tot hem experimentat com els colors es reflecteixen en l’aigua. Després hem observat com els objectes augmenten de mida i es refracten dins l’aigua, es a dir, semblen trencats.
Després hem experimentat amb el disc de Newton que la llum està formada per set colors bàsics, els que observem en l’arc de Sant Martí.
I finalment, després d’entendre aquests conceptes relacionats amb la llum i l’aigua, hem experimentat amb un projector que el color que es dispersa més en l’atmosfera és el color blau. Tot i que, quan l’angle és més pla, podem veure colors rosats i ataronjats propis de la sortida de l’alba o la posta de sol.

Els alumnes de 4t hem treballat la descomposició de la llum utilitzant uns discs de CD i la llum del sol.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>