ENS HO PASSEM MOLT BÉ VISITANT EL BUTTERFLY

PAPALLONES1PAPALLONES2
ELS NENS I NENES DE P3, P4 I P5 HEM ANAT D’EXCURSIÓ AL BUTTERFLY DE CASTELLÓ D’EMPÚRIES.
DESPRÉS D’ESMORZAR ENS VAN REPARTIR EN DOS GRUPS.
UN GRUP FEIA UN TALLER ON TOCAVA PAPALLONES MORTES, I DECORAVEN UNA FLOR QUE TENIA UNA PALLA QUE REPRESENTAVA L’ESPIRITROMPA DE LES PAPALLONES.
ENS HAN EXPLICAT EL CICLE DE LES PAPALLONES; PRIMER LES PAPALLONES PONEN OUS, D’AQUESTS OUS SURTEN ERUGUES, LES ERUGUES FAN EL CAPOLL I DESPRÉS SURT LA PAPALLONA. DESPRÉS HEM FET UN JOC DE BUSCAR PAPALLONES.
L’ALTRE GRUP FEIA UNA VISITA AL PAPALLONARI. ALLÀ DINS FEIA MOLTA CALOR PERQUÈ AQUELLS ANIMALS NECESSITAVEN ESCALFOR.
ELS ANIMALS QUE VAREM VEURE EREN:
• OCELLS:HI HAVIEN OCELLS DE MOLTES CLASSES I QUE TENIEN DIFERENTS BECS, ARRODONITS, LLARGS, SEGONS EL QUE MENGEN TENEN UNA FORMA O UNA ALTRA. LLOROS QUE PUJAVEN AL CAP I A L’ESQUEMA DE LA GEMMA I DE L’ÍNGRID, LLOROS QUE ES BANYAVEN AL RIUET. TUCANS QUE TENEN UN BEC GROS I NO PODEN VOLAR BÉ, A MÉS QUAN TENEN FRED S’EMPASSEN AIRE I L’ESCALFEN I QUAN TENEN CALOR TREUEN AIRE. UNS DE LA FAMÍLIA DELS FLAMENCS (ELS ÍBIS)QUE SÓN DE COLOR VERMELL PERQUÈ MENGEN GAMBES I CRANCS. HI HAVIEN COLOMS PERÒ EL QUE MÉS ENS VA AGRADAR VA SER EL COLOM MÉS GRAN DEL MÓN (COLOM CORONAT)QUE ÉS DE COLOR BLAU QUE QUASI NO PODIA VOLAR PERQUÈ ERA MOLT GRAS I LES ALES LES TENIA PETITES. UNS OCELLS QUE FEIEN EL NIU.
ENS VAREN DIR QUE QUAN A TERRA VEIEM MOLTES CAQUES VOLIA DIR QUE A DALT DE L’ARBRE HI HAVIEN OCELLS I QUE VIGILÉSSIM.
• PAPALLONES: N’HI HAVIEN MOLTES I UNA ERA LA MÉS GRAN DEL MÓN (PAPALLONA ATLES) QUE ÉS NOCTURNA; SURT A LES NITS. UNA QUE ES DIU PAPALLONA MÚSSOL, QUE ÉS TAMBÉ NOCTURNA. LA MÉS GRAN TENIA UN DIBUIX QUE SEMBLAVA UNA SERP I ERA PER ESPANTAR ALS SEUS DEPREDADORS. TAMBÉ VAREM VEURE CAPOLLS I CRISÀLIDES I PAPALLONES QUE ACABAVEN DE NÉIXER.
• HEM APRÉS QUE LES PAPALLONES NOCTURNES SÓN “POLILLES” I QUE NEIXEN DELS CAPOLLS I LES DIÜRNES NEIXEN DE LES CRISÀLIDES. HI HA PAPALLONES QUE HO FAN AMB FULLES.
• PEIXOS: HEM VIST PEIXOS QUE NO TENIEN ULLS QUE VENEN DE MÈXIC I UNS QUE TENIEN ULLS QUE EREN MOLT GRANS I DE COLORS VERMELL, GRIS, NEGRE, TARONJA.
• CÉRVOLS I TORTUGUES D’AIGUA
• IGUANA QUE PARAVA EL SOL I ESTAVA MOLT QUIETA AMAGADA ENTRE LES FULLES QUE NO LA VEIEM.
• RATPENATS: DINS D’UNA COVA QUE DORMIEN DE CAP PER AVALL I AMB LES ALES S’ABRACEN, A MÉS DORMIEN JUNTETS. EREN MOLT NEGRES I NO ES VEIEN GAIRE.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>