Aparell digestiu

Aquest trimestre  la classe dels Volcans hem treballat  el projecte per conèixer millor el nostre cos i hem treballat diferents aparells del cos humà. Aquests últims dies de curs  hem  treballat l’aparell digestiu.

Primer de tot hem fet un petit experiment per simular i entendre millor com funciona la digestió: en un petit bol hem desfet pa de motlle com farien les dents i hi hem afegit aigua que seria la saliva. Després hem passat el bol alimentari per un embut que simula la faringe i l’esòfag fins arribar a un bol gran que simula l’estómac. Aquí hi hem afegit vinagre que simula els sucs gàstrics i ho hem barrejat una bona estona. Després hem passat la barreja per un mitjó de mitja que simula l’intestí prim i hem vist que els líquid que en surt serien els nutrients que van a la sang, mentre que el que queda dins passaria a l’intestí gros per rebuig. Molt interessant! S’ho han passat molt bé i han après com es fa la digestió.

Finalment, en petits grups, hem elaborat una maqueta de l’aparell digestiu i hem exposat davant els companys tot el que hem après i entès de les seves parts i el seu funcionament (així també treballem l’expressió oral!). Ho hem fet molt bé!

Aquí us deixem unes fotografies per poder veure els resultats.

Classe dels Volcans.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>