VIATGEM PELS ECOSISTEMES

Aquests darrers dies a 5è inicien un nou projecte: Els ecosistemes! Viatjaran pel món  des d’una perspectiva globalitzada amb l’objectiu de conèixer el medi físic, les seves necessitats i les relacions que s’estableixen entre els diferents éssers vius.

Mitjançant el visionat d’imatges i vídeos comencen per interessar-se per diferents indrets del món i comencen a fer-se preguntes:

  • Què és un ecosistema?
  • Quants tipus d’ecosistemes existeixen?
  • Per què els ecosistemes són diferents?
  • Què és una cadena trófica?
  • Per què les plantes no poden viure a tot arreu?
  • Quins animals es troben en perill d’extinció?
  • Quins problemes trobem actualment?

Tot seguit s’organitzen en grups cooperatius i decideixen investigar sobre els ecosistemes més interessants i comencen a cercar informació a través dels llibres de coneixements i amb la col·laboració de les famílies.

A més a més dijous i divendres ens em traslladat fins a la reserva natural de Sebes per tal de seguir amb el procés d’investigació, en un dels espais naturals més importants de les Terres de l’Ebre. Conjuntament amb el Meandre de Flix ocupa una superfície de més de 250 hectàrees de zones d’aigües lliures, aiguamolls, boscos de ribera, illes fluvials i galatxos. La gran diversitat d’hàbitats que acull la Reserva fa que sigui un punt important per a la conservació de la biodiversitat, tant de fauna com de flora i vegetació.

 

Més endavant informarem sobre com evoluciona el projecte! Seguim endavant!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>