BECEROLES a P3

El projecte Beceroles musicals és una proposta de la URV, i més en concret del mestre Joan Vidal, pare de l’escola. Es tracta d’una activitat que realitzen estudiants de mestres amb els xiquets de P3.

L’objectiu és difondre la Teoria de l’Aprenentatge Musical d’Edwin Gordon i facilitar la seua aplicació als centres d’educació infantil del territori formant mestres i estudiants.

L’Audiació és la principal base del mètode Gordon i es defineix com la capacitat de percebre i comprendre la música en la pròpia ment. “Representa un benefici per a tota la comunitat i democratitza el futur accés a la pràctica musical”, assenyala Joan Vidal. El projecte ha aconseguit suport del Consell Social de la URV a través dels Ajuts Pont per a projectes educatius, per segon any consecutiu. Uns 1.500 euros que el curs passat van servir per adquirir material didàctic propi d’aquest mètode com mantes cooperatives, octoband, cintes cooperatives, saquets psicomotrius, mocadors, paracaigudes i que enguany s’han destinat a comprar tambors cooperatius de grans dimensions (celebration drums) i tambors adaptats per l’ús a terra (floor drums), entre altres.

Aquí teniu algunes imatges de les activitats: