Colònies a Can Mateu (Vilanova de Sau)

Colònies de 5è a Can Mateu (Vilanova de Sau)

Les nenes i els nens de 5è hem anat de colònies a Can Mateu, a Vilanova de Sau. Han estat unes colònies molt divertides i interessants que ens han servit per aprofundir el nostre projecte de curs: El Ter.

Hem visitat també el Museu Industrial del Ter a Manlleu on hem pogut veure com s’aprofita l’aigua del riu com a font d’energia per moure totes les màquines de la fàbrica de fils a través de la turbina. Hem vist les diferents màquines que transformaven el cotó en fil i, finalment, hem fet el taller de “filem i teixim”.

A la casa de colònies de Can Mateu, molt a prop del pantà de Sau, una vegada instal·lats, vam fer les Olimpíades del pagès, unes proves esportives molt divertides i també tir amb arc.

Després de sopar vam fer el joc de nit  dels contrabandistes i, abans d’anar a dormir, vàrem representar les actuacions que havíem preparat.

L’endemà al matí vàrem visitar la presa de Sau passant pel nou Sant Romà de Sau, ja que el poble originari va quedar inundat pel pantà. Des del mirador vam contemplar la impressionant cinglera i tot seguit vam baixar els 474 escalons fins a la presa. I, és clar, els vàrem haver de tornar a pujar. Des de la casa de colònies fins a la presa vam fer una bona caminada mentre anàvem identificant diferents tipus de vegetació i rastres de diferents animals.

El temps ens ha acompanyat, ja que hem pogut fer totes les activitats previstes.

Han estat unes colònies que a part de la convivència ens han servit per aprendre molt sobre aquest riu tan nostre que és el Ter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>