CESSIÓ D’ESPAIS

EL COR CANTA

Cada dimecres l’escola s’omple de música. Cedim alguns espais per a que la coral El Cor Canta, assagi i, el divendres 10 de setembre, vam tenir el plaer i el privilegi de veure un dels seus concert: Bach a la Ribera. En paraules dels propis protagonistes:

En Jean Baptiste Texier, violoncel·lista de l’Orquestra, ens va regalar un preciós i íntim concert en un ambient molt agradable, vam tenir espectadors als balcons, un públic atent, càlid i respectuós i “música del barri” de la Ribera de tota mena: un parell de repartidors de Glovo, un avió, gent parlant pel mòbil, algú passant amb una carraca del Bicing, un gos bordant (o cantant), espelmes fora de control…

Llegint aquesta breu descripció reconec l’essència del nostre barri, dels esdeveniments “cervantinos”, de les persones que formem aquesta comunitat. Orgullosa de compartir un espai amb tantes i tan diverses persones, m’alegra poder compartir un vídeo que capta la màgia d’aquell bonic vespre.

una alimentació + sana + justa + sostenible!

EL REBOST MÉS SA I SOSTENIBLE DEL MÓN!

El vestíbul de l’escola s’ha convertit en un rebost molt especial. En ell viuen uns habitants molt curiosos. Són nutritius, sostenibles i de proximitat. Ben aviat els veureu rondant per les prestatgeries i fent de les seves. Però encara haureu d’esperar uns dies, ja que en aquests moments cada classe està triant el seu nom, inventant els seus costums, el seu origen, la seva manera de parlar…

QUINZENA DE RODATGE

Si voleu saber què farem aquests primers dies de curs, quin és tema de l’any que donarà nom a les aules, quines sortides tenim previstes… cliqueu aquí.

COMENCEM!

UN NOU CURS. UN NOU EQUIP

D’esquerra a dreta:

Al darrera: La Marta, el Gabi, la Cinta, la Leo, el Luis, l’Aroa, l’Asun la Laura G., la Núria L. i la Magda.

Al mig: La Irene, l’Alba, l’Ester, la Lara, la Ma José, la Marisa, l’Anna, la Laura P., la Cristina i el Sergi.

Al davant: la Maria, el Dani, el Moisés, la Laura M., el Tono, l’Estefania i la Nuria.

Benvolgudes famílies, aquí teniu el  PLA D’ORGANITZACIÓ DE CENTRE del curs 21-22.

En ell trobareu l’organització pedagògica, de grups d’alumnes, docents i espais, les entrades i sortides del centre, el Pla de treball del centre en confinament, la gestió de les activitats extraescolars i del temps del migdia, el protocol d’actuació en el cas de detectar un possible cas Covid-19, etc.

Preinscripció 2021-2022

Preinscripció escolar 2021/ 2022

Procés de matrícula del 14 al 18 de juny. Us contactarem per donar-vos cita prèvia.

7/6/2021 Publicació llistes:

LLISTAT D’ASSIGNACIONS AL CENTRE

LLISTA D’ESPERA

RECLAMACIONS DEL 7 AL 18 DE JUNY

5/5/2021 Número de desempat 69.448 

30/4/2021 Llista barem DEFINITIVA

Comproveu aquí els punts que us han assignat un cop ja ressoltes les reclamacions.

Trobeu aquí tota la informació que proporciona el Consorci d’Educació de Barcelona i aquí la de la Generalitat de Catalunya.

Guia per a la preinscripció en línia i matrícula del curs 2021-2022 | Institut Escola Rafael Alberti

Tot el procés es farà en línia, pareu molta atenció als requisits que es detallen aquí.

IMPORTANT! Per poder utilitzar la sol·licitud electrònica, cal identificar-se amb un certificat digital, com per exemple el DNI electrònic, o el sistema alternatiu d’identificació idCAT Mòbil.

 ➡ Com obtenir l’idCAT Mòbil

 ➡ A partir de dilluns 15 a les 9.00h i fins el 24 de març, ja podreu presentar la Sol·licitud de Preinscripció

 ➡  PUBLICACIÓ OFERTA DE PLACES

Pla de Consum de Fruita

Som Més fruita!

Participem del Pla de Consum de Fruita, una iniciativa de la Unió Europea amb l’acció conjunta dels departaments d’Agricultura, Salut i Ensenyament amb objectiu d’oferir fruita gratuïta en els esmorzars i berenars dins del centre escolar, així com d’informar sobre els beneficis de pujar el consum de fruites i verdures, i sobre la seva diversitat, trets, producció, estacionalitat, etc. i de proposar el consum de fruites com una alternativa excel·lent al consum d’altres aliments amb menys qualitat nutricional com la brioxeria o els sucs industrials. Es pretén amb això afavorir la salut dels infants i promoure el consum de fruites, verdures, fruita seca, llegums, aigua i joc actiu.

 

Respira i Connecta

Som Respira i Connecta!

Amb el projecte Respira i Connecta proposem 45′ de ioga setmanal dins l’horari lectiu. Una preuada oportunitat per als grups de 4t i 5è de primària de relaxar-se i millorar la concentració, de parar i connectar amb la pròpia interioritat. El ioga permet que l’alumnat s’aturi per poder sentir, reflexionar i respirar. Una competència que considerem bàsica per trobar l’equilibri, afrontar els reptes i gestionar les pròpies emocions.

Respira i Connecta és una actuació del Projecte amb Oportunitats d’Èxit Educatiu a Favor de l’Alumnat (POEFA), programa finançat pel Ministeri d’Educació i Formació Professional i cofinançat pel Fons Social Europeu.

Cliqueu aquí per veure una mostra.

Som Refugi Climàtic

Som Refugi Climàtic!

En què consisteix?

En el marc del programa Escoles + Sostenibles, l’any 2019 es va començar a executar el projecte “Adaptar escoles al canvi climàtic a través del verd, el blau i el gris”, gràcies al finançament del programa Urban Innovation Action (UIA) de la Comissió Europea. El projecte pretén convertir onze escoles vulnerables a la calor en refugis climàtics oberts a tota la ciutadania.

L’alumnat de cicle superior va participar i participa en el projecte, consensuant el disseny dels espais i definint les necessitats específiques. La definició i el seguiment d’aquestes mesures estan incloses en la part del nostre projecte educatiu que treballa principalment la informació i formació sobre el canvi climàtic.

Ver las imágenes de origen