L’aigua i el riu Ter.

Hem iniciat el tema de l’aigua i entre totes les possibilitats que hi ha hem començat per la part que afecta directament al relleu, la vegetació i la fauna.

L’aigua amb els rius deixa empremta per on passa. Només cal veure el Ter què comença al Pirineu, passa a tocar de Vic, creua Girona i desemboca a l’Estartit.

A més, l’aigua i els rius són vida i això es pot veure amb tota la vegetació i fauna que l’envolta.

Els grups de 3r vam anar d’excursió a la Gola de Ter el dimarts 14 de març. Un espai natural protegit i d’alt valor ambienta i paisatgístic. Allà vam estudiar la desembocadura del Ter i vam poder observar:

  • plantes i arbres de rivera com: vern (fàcil d’identificar per la fulla amb molts nervis i ovalada), l’arbre blac (fàcil d’identificar pel tronc de colors gris cap a blanc) i el Freixa (de fulla petita).
  • invertebrats com: les sangoneres, moluscs o gambes.
  • ocells com: gavians, ànecs de coll verd, corbs marins i corbs marins gros (aquest últim es difícil de veure, es diferencia dels altres pel tamany i que té els laterals de la cara i sota el bec de color blanc).

Us recomanem que visiteu la Gola del Ter. Per part nostra seguirem estudiant el tema de l’aigua a veure què descobrim.

Fins aviat.

captura5captura7 captura6 captura8 captura3 captura1 captura captura2

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>