La colla de segon hem iniciat un projecte sobre alimentació. Per això hem anat al Museu de la Pesca a fer dos tallers, que ens ajuden a entendre quin és el trajecte del peix del mar a la taula.
El text que vé a continuació és tal i com els nens i nenes han volgut explicar l’excursió:
“El dimarts 6 de novembre vam anar al Museu de la Pesca de Palamós.
Ens vam trobar tots a l’estació d’autobusos a les nou de matí. Des d’allà vam anar fins al port de Palamós on després d’esmorzar vam veure un pescador que ens va ensenyar dos tipus de xarxes i ens va explicar com arreglar-les (remendar) i també les vam mesurar amb els peus (55 peus)
A l’entrar al museu vam veure un vídeo molt interessant sobre els pescadors i després vam fer dos tallers:
En el primer taller ens van ensenyar dibuixos de peixos, també dels seus “ossos” i en vam poder tocar de veritat, recordem molt bé els calamars, la cinta i també un rap que ens va semblar que feia por.
En el segon taller ens van ensenyar a fer conserva d’anxova. La vam poder fer dins el mercat del peix. Es fa amb sal gruixuda i amb anxoves que vam aprendre a netejar.
Ens ho vam passar molt bé en aquesta excursió i vam aprendre molt!!!”
Els pots d’anxoves van quedar molt bé, recordeu que no el podreu obrir fins d’aquí 5 mesos!
Ho vam calcular i aixó serà el 6-4-2019.