El reciclatge del coltán: a favor d’una tecnologia sostenible.

El coltán és un mineral que s’extreu principalment de les mines de la República Democràtica del Congo. S’utilitza pel bon funcionament de dispositius mòbils. El problema és que per obtenir aquest mineral hi ha guerres, explotació infantil i la desaparició de l’hàbitat de goril·les i d’ells mateixos.
Els i les alumnes de 5è, col·laborant amb la Fundació Mona, hem iniciat una campanya de sensibilització del problema i una recollida de mòbils vells.
Estem a favor de la tecnologia, però d’una forma sostenible, reciclant tot el que sigui possible perquè l’impacte al nostre planeta sigui el mínim possible.
Les situacions d’aprenentatge servei (APS) són ideals per treballar temàtiques concretes, però més encara per prendre la consciència social que tant necessitem tots i totes per deixar un món una mica millor de com l’hem trobat.
Aquest vídeo recull el primer dia de la campanya de sensibilització pel poble.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>