Els aventurers/res hem visitat el Museu Paleontològic de Sabadell

Bona tarda families!!

Encara que el temps no ens acompanyava massa ahir vam anar de sortida a visitar el Museu Paleontològic de Sabadell. És que a les aventureres i aventurers no els hi frena ni la pluja, ni el vent ni res!! Així que ens vam posar la jaqueta, vam agafar el paraigües i a l’aventura!! jejejeje

Allà ha sigut curt però intens. L’explicació ha estat súper interessant: ens han presentat a la Laia, el Pau i el Jordi, tres micos de diferents època d’evolució per a que veiéssim les seves diferencies físiques (com per exemple la forma del crani). Hem vist a un dinosaure bebè que era més gran que nosaltres, el Titanosaure, i l’esquelet d’un Triceratops, un tipus de dinosaure que només va existir a Amèrica.

També hem vist un simulacre de jaciment amb fòssils, així ens hem pogut fer a la idea de com treballen els paleontòlegs, quins mètodes segueixen i quines eines fan servir normalment. Ens hem adonat que els paleontòlegs són molt versàtils, ja que tan aviat estan a ple sol desenterrant un fòssil a la muntanya, com estant bussejant al fons del mar, endinsant-se a dins d’una cova, treballant al costat d’una carretera,…allà a on hi ha un indici allà hi van ells/es.

Després hem ajudat a organitzar alguns fòssils que tenien a una sala i desvetllar què eren. Alguns ens ha resultat fàcils però d’altres eren difícils d’endevinar…sort que la Isabel, la monitora, ens ha donat pistes i ens ha ajudat.

Finalment, tot just abans de marxar, hem anat a una part del museu i hem tingut la possibilitat de veure a dos paleontòlegs de veritat al seu lloc de treball. Un ens ha explicat de què eren els fòssils que tenien per allà (la closca d’una tortuga gegant, crani de llop i de cavall,…). I l’altra estava molt enfeinat trobant micro fòssils en un cub ple de terra esmicolada; ens ha ensenyat una petita capsa a on anava guardant els trossets que trobava. Definitivament una feina de molta paciència i esforç.

En resum, una sortida súper interessant!!

Aquí en teniu unes quantes fotos…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>