Experiment “Plantem una llavor”

Bon dia famílies!!!

Aquest trimestre a medi ens hem endinsat al món de les plantes amb una caixa d’investigació, que és una forma molt més activa de treballar i d’assolir els continguts per part dels infants.

Com als dracs i a les dragones ens agrada molt fer experiments no podia faltar de fer-ne un: hem plantat una llavor!! De fet hem plantat 4 ó 5 per si alguna no sortia endavant, jijiji. Cada nen/a a portat un pot de vidre i han col·locat terra, aigua i les llavors ben tapadetes, després les hem col·locat al costat d’una finestra per a que els hi arribés adequadament la llum del Sol. Cada dia les observaven per veure si necessitaven posar aigua: quan la terra està de color marro i deslligada s’havia de posar aigua, si era marró fosc o negre i compacta és que estava humida i no calia posar aigua. I cada dos dies hem omplert un full d’observació.

Per fer bé l’experiment també hem posat un pot “sense terra” (li hem ficat cotó fluix), un altre “sense aire” (tapat amb una tapadora, tot i que al fer les observacions obriem i l’aire es renovava), un altre “sense llum” (ficat en una caixa a dins de l’armari, tot i que al fer les observacions li donava una mica de llum) i un amb un cartronet de llavors que ens ha portat un compi de la classe que li hem anomenat “sorpresa”.

Ha estat molt interessant veure l’evolució de les diferents llavors. La que tenia cotó ha sortit més tard que les que tenien terra, al igual que les que tenien massa aigua. La que tenia tapadora ha anat creixent lentament amb l’aire que li quedava a dins i com es renovava al obrir la tapa quasi no s’ha notat la diferència. Les llavors “sorpresa” són les que encara no han sortit, avui sembla que hi ha una petita tija traient el cap, als propers dies veurem com evolucionen.

Les més sorprenents han sigut les llavors que han crescut sense llum, ja que al sortir les fulles aquestes eren de color groc pàl·lid, quasi blanques enlloc de verdes, ja que al no tenir llum del Sol no hi havia la clorofil·la  present al fer la fotosíntesis. Aleshores les hem deixat a fora a la finestra amb les altres i al dia següent les fulles ja eren de color verd.

L’experiment ha sigut molt interessant i els/les ha agradat moltíssim. A més a més cadascú s’ha emportat la seva planteta i ara toca cuidar-les molt bé des de casa.

Ens veiem al proper experiment!!

Cristina

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>