PROPOSTES SETMANALS CICLE SUPERIOR

Amb aquest seguit d’activitats les mestres de Cicle superior volem oferir una sèrie de recomanacions per intentar gestionar de la millor manera possible  el temps que tenim aquests dies a casa . Algunes activitats seran d’observació, de cerca d’informació, de lectura, més sistemàtiques o lúdiques. Recordem  que el Departament d’Educació proposa activitats que no estiguin subjectes a qualificació i/o que puguin suposar un greuge comparatiu donades les diferents condicions d’accés a la tecnologia per part de les famílies.

Una qüestió molt important és organitzar-se el dia a dia, cal establir franges horàries per realitzar les tasques escolars, per tenir un temps lliure i també per tenir moments per reforçar el vincle familiar i evitar que estiguin masses hores connectats a les pantalles.

Una agenda setmanal és una bona eina per aconseguir aquesta planificació acompanyada d’un espai on l’infant pugui realitzar les  seves tasques escolars de manera tranquil·la i sense interferències . En aquesta agenda setmanal no poden faltar els moments per jugar (els experts limiten a dues hores, no diàries, els videojocs), per moure’s, per mirar la televisió, parlar amb els amics, cuinar, cuidar el jardí o la mascota… Recordeu que no estem de vacances però no podem demanar uns horaris rígids com quan anem a l’escola.

Algunes propostes generals a incloure dins aquest Planning setmanal són:

  • Llegir ½ hora cada dia
  • Fer un petit diari, escriure cartes als amics i familiars, escriure contes o altres tipologies textuals…
  • També és un bon moment per fer-los col·laborar  en les tasques domèstiques.
  • Es pot aprofitar per fer jocs de taula, manualitats, resoldre enigmes, mots encreuats, receptes de cuina, petits experiments…
  • Fer dibuix al natural representant els paisatges que podem observar des de casa nostra o objectes quotidians que tenim ben aprop…

A continuació us mostrem una sèrie de webs que us ajudaran a buscar idees:

https:// www.sortirambnens.com/per-fer-a-casa/  (activitats diverses)

http://www.edu365.cat/primaria/index.html   (activitats educatives)

http://www.ceip-diputacio.com/portadaCM-CS.htm     (activitats educatives)

https://clic.xtec.cat/repo/   (activitats educatives)

Activitats de comunicació:

– Seguir les notícies: https://www.ccma.cat/tv3/super3/infok/

Activitats d’experimentació:

-Veure i fer experiments: https://www.ccma.cat/tv3/super3/dinamiks/ 

Activitats plàstiques:

-Per fer manualitats: https://manualitatsinfantils.cat 

– Per aprendre a dibuixar: https://www.facebook.com/xcar.malavida/videos 

 

Recomanar-vos també les diferents possibilitats que estan oferint les televisions públiques (CLAN i SUPER3) amb materials educatius programats cada dia en diferents franges d’edats. 

A més a més d’aquestes propostes, anireu trobant activitats específiques setmanals a les carpetes de cada nivell i de les especialitats del cicle.

Esperem retrobar-nos aviat.  

EQUIP DE MESTRES DE CICLE SUPERIOR

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>