Recursos per a les famílies

En aquesta pàgina, compartim amb totes les famílies els recursos mencionats durant els tallers impartits a l’escola.


📢 Us presentem *JO TAMBÉ HI VULL ANAR, la campanya de les famílies i l’aFFaC en defensa de l’Educació Inclusiva* del nostre país.

*Avui, 20 d’octubre, s’hauria d’haver celebrat el primer any d’aplicació completa del Decret d’Inclusiva, però no ha estat així!* Per aquest motiu, les famílies hem engegat aquesta campanya. Hi voleu formar part?

*DESCOBRIU-LA* ➡️ https://affac.cat/affac/jo-tambe/

📲 *Compartiu també el vídeo i els hashtags de la campanya!* Sentiu-vos lliures d’utilitzar-los:
#JoTambéVullAnarAClasse #CambrayFesElsDeures
#JoTambéVullAnarAlMenjador
#JoTambéVullAnarDeColònies
#JoTambéVullAnarALesExtraescolars

🙏🏼 *I gràcies a totes les famílies* que, des d’arreu del territori, heu seguit batallant perquè tots els infants i joves gaudeixin del dret a l’educació sense discriminació.


📢 Benvolgudes, us presentem les *noves formacions de criança positiva* 💛 de l’aFFaC que tenim programades fins a finals de 2022:

▪️ *Eines per parlar de sexualitat amb els infants* (16 novembre): https://affac.cat/affac/parlar-de-sexualitat/
▪️ *El meu fill/a s’agrada? Prevenim els TCA des de casa* (21 novembre): https://affac.cat/affac/prevenim-tca-a-casa/ (Places lliures)
▪️ *On són els homes? L’absència dels homes en espais de cura* (28 novembre): https://affac.cat/affac/on-son-els-homes/ (Places lliures)
▪️ *Educar els fills i filles per sobreviure a les xarxes socials* (1 desembre): https://affac.cat/affac/sobreviure-a-les-xarxes-socials/(Aforament complet)
▪️ *Preparant-nos per als canvis a l’adolescència* (2 desembre): https://affac.cat/affac/canvis-adolescencia (Aforament complet)
▪️ *Parlar de la mort amb la infància: Trencant tabús* (13 desembre): https://affac.cat/affac/parlar-de-la-mort/(Places lliures)


Especial Sant Jordi 

gràcies a l’AFA de l’escola Collserola per compartir-ho

Sant Jordi 2021

Llibres sobre la sexualitat i l’amor per a totes les edats des d’infantil fins a secundària

Cuentos 6 a 9 años. SEXUALIDAD Y AMOR

Libros recomendados de 10 a12 años

Bibliografía SEX O NO SEX. 2020

Cuentos 0 a 5 años

“Aprendre, jugar i créixer a i amb internet”

Entrevistes:

1- Núria Aragay – és psicòloga coordinadora de la Unitat d’Atenció al joc patològic i altres addiccions no tòxiques al Consorci Sanitari de Terrassa. En aquesta entrevista dona quatre pinzellades de com detectar l’addicció als jocs i jocs en línia en infants i adolescents. http://www.diarideterrassa.es/terrassa/2015/10/11/nuria-aragay–addiccio-responperfil/9554.html

2- Elies Campo – el català que va fugir de WhatsApp quan va conèixer Facebook per dins. En aquesta entrevista l’Elias Campo explica la seva experiència professional a Facebook. https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/no-pot-ser/elies-campo-el-catala-que-va-fugir-de-whatsappquan-va-coneixer-facebook-per-dins/video/5844428/

3- Tristan Harris – entrevistes en les que explica com les companyies tecnològiques utilitzen algoritmes per influenciar als usuaris, entre d’altres. https://www.tristanharris.com/

Recursos:

1- DuckDuckGo – cercador alternatiu a Google que respecta la privacitat dels navegants.

2- http://www.internetsegura.cat – web de la Generalitat de Catalunya que orienta, aconsella i dona recursos a educadors i famílies per usar de forma segura internet.

3- http://pantallasamigas.net – promou l’ús segur i responsable d’internet i altres TIC, dona eines per a la capacitació dels infants i adolescents per a un ús responsable de la xarxa.

4- http://www.isk4k.es – web del Ministerio de Asuntos Económicos y Transformación Digital del Gobierno de España que dona eines per a l’educació en seguretat i responsabilitat digital dels infants.

5- http://haveibeenpwned.com – web que ens permet saber si el nostre correu electrònic ha estat compromès.

6- https://www.lastpass.com/ – gestor de contrasenyes per generar contrasenyes segures.

 

Taller de sexualitat

Bibliografía y más. PRIMARIA