Scratch i robòtica

De P3 fins a 6è treballem el llenguatge de programació Scratch.

L’Scratch està dissenyat per a potenciar les habilitats fonamentals per al s. XXI, com ara la resolució creativa de problemes, el pensament computacional, la capacitat organitzativa o la presa de decisions. Força interessant, oi?

Però què éblocss l’Scratch?
A tots els nens i nenes els agraden els jocs de construccions, amb peces de colors que es munten unes damunt de les altres. Però, què passaria si la construcció que acabem de fer es comportés com un programa d’ordinador, capaç de fer el que li diguem?
Doncs que estarem jugant amb l’Scratch, la manera més divertida i creativa d’entendre com treballen els ordinadors.180px-scratchcat-svg
Ajuntant uns blocs amb altres, en pocs minuts, els més petits construeixen petits programes que mouen els seus dibuixos per la pantalla, fan sons musicals o poden parlar amb la seva pròpia veu, mentre posen en pràctica de forma intuïtiva conceptes de programació.

De P5 a 2n treballen amb les tablets amb l’app Scratch Jr i de 3r a 6è amb l’Scratch 2.0 a l’ordinador.

Novetat! Aquest curs 2018-2019  a Educació infantil treballarem amb els Bee-Bots i Blue- bots!

Què és el Bee-bot? I el Blue-bot?

Els Bee-bots són uns robots que tenen aspecte d’abella i el seu disseny permet introduir als infants en la seqüenciació, l’experimentació, la lògica i la resolució de problemes des d’una vessant lúdica. A més, els infants desenvolupen la lectoescriptura, la psicomotricitat fina, Té en el llom una sèrie de botons (controls) mitjançant els quals els infants poden programar la seqüència desitjada que ha de seguir el robot. Aquests botons són els següents: davant, darrere, esquerra, dreta, esborrar, pausa i inici. D’aquesta manera, aquest, pot realitzar diferents activitats.

Els Blue bots, tenen una aparença molt semblant a Bee Bot , encara que el Blue bot és transparent i incorpora una llums blaus molt vistoses. Ens permet realitzar les mateixa accions que Bee Bot i incorporar-ne de noves. La principal és que podem connectar-nos via Bluetooth amb les tablets, usant una aplicació gratuïta.

 

 

Share