A P5 DESCOBRIM L’OFICI DELS CARBONERS

El passat mes de febrer vam començar el projecte interdisciplinar de Llagostera i els alumnes de P5 treballem els oficis antics del poble: carboners i surers.

Hem començat per endinsar-nos al món dels carboners.

Primer vam descobrir a l’aula troncs, troncs cremats, cendra i carbó . Vam veure d’on sortia el carbó,  en vam treure dels troncs cremats, vam experimentar i pintar amb carbó. Fins i tot, ens vam pintar les cares !

Després vam preparar una entrevista per fer a un autèntic carboner: en Marc Ojosnegros, que va venir a la classe i ens va fer descobrir un munt de coses del carbó i de l’ofici, és tot un expert!

També vam fer un treball de pes amb diferents tipus de balances, vam descobrir el paper de carbó que antigament es feia servir per fer còpies  i el vam poder utilitzar.

Amb els robots de les Beebots vam fer un joc de paraules relacionades amb els carboners, tot buscant les síl·labes i finalment vam treballar amb la Clevertouch.

Ara, estem creant tot de jocs dels carboners per poder emportar-nos a casa i compartir amb les famílies tot el que hem après!!!