Xerrada “L’assetjament escolar és problema de tots/es”

El passat dimecres 7 de març va tenir lloc la xerrada “L’assetjament escolar és problema de tots/es”, a càrrec de la Patrícia Jordán, psicòloga del Centre Nou Espiral. Una vintena d’assistents van poder abordar el fenomen de l’assetjament escolar, entès com un problema que afecta tota la comunitat educativa. Així mateix, es va posar el focus en la importància de l’educació emocional com a base i fonament per la prevenció de situacions d’assetjament, i es va fer esment de la necessitat d’incidir en l’autoestima de la víctima, l’assetjador/a i l’espectador/a com aspectes clau d’una convivència escolar segura i saludable.

La xerrada, que va iniciar-se amb una introducció teòrica per part de la ponent i va complementar-se amb les aportacions i dubtes dels/les assistents, també va permetre elaborar un llistat de temes a tenir en compte en futures sessions de l’Escola de pares i mares, i del funcionament del centre, com ara:

  • Ciberassetjament: xerrades o ponències sobre l’ús d’internet i de les xarxes socials.
  • Existència de protocols establerts pel departament competent en matèria d’Ensenyament: traspàs d’informació dels protocols d’eradicació de violència a les aules.
  • Experiències anàlogues en d’altres països: mètode KIVA contra l’assetjament escolar (que té el seu origen a Finlàndia, país de referència per les seves polítiques educatives), i d’altres…
  • Dinàmiques o xerrad es sobre assetjament escolar adreçades als alumnes de cicle superior de l’escola, per la seva proximitat al pas a l’ensenyament secundari.

Des de la comissió pedagògica agraïm sincerament l’assistència d’aquelles persones que es van interessar per l’acte, així com emplacem les famílies a fer-nos arribar les vostres suggerències i comentaris a la bústia de contacte comissiopedagogicavitxeta@gmail.com