Fotos i crònica. Excursió a la Torre de la Mixarda

Amb una mica de retard, compartim amb vosaltres la crònica del que va ser l’excursió del passat mes d’octubre a la Torre de la Mixarda i algunes fotos de la sortida.

Quasi en darrer diumenge d’octubre hem començat el segon curs de la Comissió amb la il·lusió doblada per la concurrència: 87 persones i personetes de més d’una quinzena de famílies van aplegar-se en la convocatòria inaugural, al caliu reconfortant de la memòria del curs passat. L’objectiu a homenatjar, la Torre de la Mixarda, romania com la fita compartida per retrobar-nos després de l’escampadissa de l’estiu.

Vora quatre quilòmetres circulars mig assenyalats de camins, pistes i rieres, ens han regalat paisatges plans de vinya, avellaners i oliveres i algun bocí de muntanya emboscada. Paisatges temperats per la llum que s’esmunyia entre els núvols i que no escapaven a la quasi omnipresència de la Torre, en un dia més que benevolent a la vora de la pluja.

Amb la clientela crescuda, l’antiga majoria de P3 ara ho era de P4, acompanyats d’altres nens i nenes veterans i nous ara a P5 i primers de primària amb els seus germanets en porta-nadons. Alguns novells del P3 d’enguany se’ns van afegir. Tots –veterans i novells- van poder fer el trajecte molt bé, alguns d’ells forçant a estones el ritme del grup amb corregudes i jocs.

Pujar a la cova endinsant-se en l’ombria i caminar peus endins d’un estret rierol; vorejar arbres gegants que ordenen les sendes i esmorzar arrecerats sota un porxo de pins. Mentrestant els nens s’apoderen de camins i bancals i conviden mulasses i nanos de jaquetes de forro polar i d’amplíssims impermeables. I en acabat, assetgem la Torre com qui ocupa el centre del dia i la farcim d’entrepans, carmanyoles i pilotes de goma al costat del tobogan. Com havia estat i com havia de ser.

I aquí, el recull gràfic! Fins aviat!