Fotos i crònica. Excursió al Castell de Miravet

RESSEGUINT TRINXERES ENTRE EL CASTELL I EL RIU

El passat diumenge 14 de febrer, 13 famílies amb 21 xiquets i xiquetes vam gaudir d’una altra experiència excursionista. Aquesta vegada vam escorar-nos més al sud per tocar riu i presentar-nos a les Terres de l’Ebre. Ho vam fer des de Miravet, caminant un trajecte circular de poc més de 4 km marcat amb senyals en roca que resseguien l’antiga línia de trinxeres.

Aquesta vegada el circuit incorporava algunes novetats: progressiu ascens (fins 200m) i la resseca estètica de les muntanyes del sud. El trajecte s’estirava en quasi tres hores de senda empedregada que alternava clariana i emboscat lleuger de pi, carrasca i coscolls. El camí s’estirava i s’aixecava quasi imperceptiblement fins albirar estols de cims i llomes i l’estesa de la Ribera fins a la mar.

Sempre amb el riu o amb el Castell a la vista, tots els nens i nenes van poder fer el camí sense dificultats. Pares i mares amb petits de motxilla acompanyaven sense gaire esforços les altres criatures de tres a cinc anys, mentre els nens i nenes de primària es podien permetre avançar i explorar més lliurement.

Arribats de baixada a la vila, vam pujar de nou fins el Castell de Miravet. Hi vam entrar amb els petits, que obrien els ulls quan els mostràvem els espais on dormien, menjaven i s’aplegaven els cavallers. La pujada al capdamunt de la torre per l’estretíssima escala de caragol va acabar d’entrar-los en el món dels templers.

Per tancar el dia, ens vam aplegar a la mateixa riba del riu -a pocs metres de l’aigua- amb entrepans i carmanyoles. El dia ens va continuar regalant sol i bona hora fins que -acabats de dinar- el cel es cobria de núvols. L’Eloi de P4 s’emportava al cotxe un molt bon dia i l’experiència d’haver entrat a un castell que s’havia fet servir “després dels dinosaures i abans de les tàblets i els mòbils”.

Aquí us deixem un recull dels millors moments!