Dinars del món (II): Visita a dos països europeus, Itàlia i Alemanya

Després del nostre primer viatge al llunyà Mèxic, els nens i nenes del menjador de l’escola vam aterrar al Vell continent per visitar Itàlia, al mes d’octubre i Alemanya al novembre.

La pasta i la pizza, icones gastronòmiques italianes, van ser molt presents en les activitats i en el menú especial que vam degustar el darrer divendres d’octubre. Vam fer activitats de bijuteria amb macarrons i un taller de massa de pizza amb tots els nens de Primària que van voler. Només amb farina, aigua, oli i sal vam elaborar unes masses boníssimes que ens vam emportar a casa per poder fer la pizza i degustar-la en família!

El menú italià va consistir en Gnocci al Pesto e Pomodori (amb tomàquet i alfàbrega), Insalata Caprese (tomàquet i mozzarella), Pizza i Tiramisú. Una autèntica delícia!

El mes següent, el novembre, només vam haver de traslladar-nos una mica més al nord per arribar a Alemanya, a la zona del ‘land’ Baviera. Tots els nens i nenes del menjador, així com tot l’equip de monitors, ens vam confeccionar uns fantàstics barrets típics de la zona i vam aprendre a ballar una polca alemanya. Vam passar-nos-ho d’allò més bét! Com en d’altres ocasions, qui ho va voler, també va poder-se pintar la cara amb els colors de la bandera del país. El menú del dia del divendres 25 de novembre incloïa una amanida de patata, Bratswurg i pastís de poma. Autèntica cuina germànica!

Aquest mes de desembre, no hem viatjat a cap nou país, però durant el 2017, ens esperen moltes noves aventures al voltant del món!! Fins l’any que ve!!