Música de la setmana

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=k9_VOy7VipQ”]DIRE STRAITS

Dire Straits és un grup de música britànic de rock format el 1977 pels dos germans Mark Knopfler (guitarra i veu) i David Knopfler (guitarra), John Illsley (baix) i Pick Withers (bateria), amb Ed Bicknell com a mànager.

En una etapa en la qual regnava el punk rock, ells tenien un so diferent, gairebé rock and roll com abans. En els seus inicis, Mark Knopfler (el líder de la banda) demanava als gerents dels pubs que els deixessin actuar, de forma que la música sonés de fons, permetent a la gent parlar.

Dire Straits va enregistrar el seu primer àlbum homònim el 1978 amb poca acceptació fins que cinc mesos després van treure el single, Sultans of Swing” que va convertir el disc en un dels més venuts. El seu segon àlbum “Communiqué” es va publicar dos mesos després; aquests dos primers àlbums van configurar el so de la banda. El tercer àlbum, Making Movies) va marcar un canvi cap als arranjaments i una producció més elaborada. El 1982 publiquen “Love over gold” i el single “Extended dance’ep play”. El 1985 surt Brothers in Arms que va ser un èxit internacional, del que van eixir diversos singles, incloent el número u “Money for Nothing“.

Dire Straits va ser la banda amb més vendes al món a mitjans dels anys 80. Durant sis anys van estar inactius, amb el llançament de recopilacions d’èxits i directes. El seu últim àlbum d’estudi, On Every Street es va publicar el 1991 amb divisió d’opinions i un èxit moderat, destacant el single “Calling Elvis”. Mark Knopfler es concentraria en projectes en solitari i bandes sonores de pel·lícules.

Els components de la banda van canviar amb els anys, la constant va ser Mark Knopfler, que va escriure la majoria de les cançons i va actuar com a líder de la banda. El seu àlbum recopilatori Sultans of Swing només conté dues cançons que no van ser compostes per Knopfler en solitari: “Money for Nothing”, que va ser escrita per Sting, de fet Sting, es va limitar a afegir la tornada “I want my MTV” a l’estil de l’èxit de The Police, “Don’t Stand So Close To Me”. “Tunnel of Love”, conté una secció instrumental basada en música de Carrousell waltz; tota la resta és obra de Knopfler.

Tot i que continuaran sortint recopilacions, el grup es dissolgué el 1992, quan s’acaba la gira mundial d’On Every Street.

VIQUIPÈDIA