Les famílies opinen

M'agrada l'Escola de l'Ateneu perquè...
Perquè la lectura hi és molt important (llegir fa companyia, ens fa més crítics, ens fa viatjar, fa volar la imaginació, ens ajuda a escriure millor, ens fa més grans).
Perquè tots els nens es coneixen i coneixen totes les persones que treballen a l’escola.
Perquè té el pati de sorra! 
Perquè sortint de l’escola els nens poden berenar a la placeta.
Perquè els pares hi podem participar sempre que vulguem.
Perquè els grans ajuden els petits, i els petits fan créixer els grans.
Perquè tothom hi pot dir la seva.
I perquè la Júlia i l’Octavi van contents a l’escola.
Marta Dalmases

«Quan algú em pregunta perquè vàrem triar L’Ateneu com a Escola per als nostres tres fills, podria dir motes coses, molts aspectes, molts valors, molts punts forts en els professionals que hi ha al davant de cada aula, de cada grup de treball, de cada activitat, de cada responsabilitat..... Però la gran resposta no la tinc en els motius de llavors, la resposta la he llegit cada dia als ulls dels meus tres fills que hi han passat uns anys meravellosos. Mirades de FELICITAT, de SERENOR, de MADURESA, d' INQUIETUD, d'IL·LUSIÓ, de CONFIANÇA, de VOLER-NE MÉS !
És una escola que va endavant i que enamora !!
Bernat Vidal
Pare de la Cesca, l’Oriol i la Marina

“…Choosing a school is
a really personal thing”

Pare de l’Isaac
Alumne d’educació infantiM’agrada l’Escola de l’Ateneu perquè és una escola que forma persones en el sentit més ampli: No només ensenya i prepara de manera innovadora i molt eficient, sinó que també promou en els alumnes valors humans tant importants com el respecte, la tolerància i la confiança. En definitiva, per mi, és una gran Escola!!
Amàlia Güell

L'Escola de l'Ateneu és petita, tothom es coneix, i tots saben els noms de tots.  Els continguts són molt bons i la forma de treballar-los fantàstica.  Realment aprenen molt. Els coneixements els incorporen i aprenen a aprendre i a ser autònoms. Els mestres tenen veritable vocació i humor.  L'altre dia la meva filla Lola em va preguntar: "Demà hi ha escola mare?" I quan li vaig contestar que sí va cridar: "Yuuupppiiiiii!!!".
Mar Aguilera

Dintre d´un edifici històric s´hi aplega una Escola que recull i lliga els valors de l´antiga escola. catalana progressista amb la pedagogia del segle XXI. Moltes gràcies a tot aquest equip tan entregat i entusiasta de persones que ho fan possible. Per aixó , en els temps de represa de l´Escola  ja hi varem portar un fill i anys després  els nostres fills hi porten els seus.
Mariàngels  Mascaró   i  Josep  Arcarons
 

«Com a ex-alumne de l’escola molts dels valors (estima de l’entorn, tolerància, acompanyament de nen, ensenyament actiu, creativitat, etc… ) i maneres de fer (grups reduïts, excursions, proximitat del mestre…) Ja els coneixia.

Ara, com a pare, m’he adonat que, a més d’aquest treball de sempre, els nens surten de l’escola molt ben preparats, no només a nivell de coneixements adquirits, sinó (i el més important per a mi) amb un seguit d’eines i mètodes que els permetran afrontar amb més seguretat i confiança els camins que cadascú anirà afrontant al llarg de la seva vida.
Gràcies Ateneu!»
Miquel Claramunt"El que més destaco de l'Escola de l'Ateneu és l'alegria amb què en surten els nens. I això és gràcies, d'una banda, a la implicació de les famílies en totes les activitats escolars i en el procés d'aprenentatge dels seus fills; i, de l'altra, a uns mestres que fan la seva tasca amb una il·lusió encomanadissa, i que en tot moment tenen en compte que l'infant és el protagonista de l'aprenentatge; uns mestres que acompanyen, acullen i escolten els infants, i dialoguen amb ells i creuen en les seves capacitats."
Xènia Riba


«Recomanaria l'Escola  de l'Ateneu  a les famílies que volen compartir de forma molt propera les vivències dels seu fills al llarg de la seva escolaritat. Una escola oberta i creativa , que et crida a participar i a estar sempre aprop perquè et fa sentir part del projecte d'escola.
Una escola amb una Ampa compromesa i receptiva a les necessitats de les  famílies fora de l'horari lectiu, que coordina activitats d'acollida matinal, menjador i extraescolars,i  que  fomenta l'esport en equip a l'escola com a valor i eina de treball en la formació i relació entre els nens/nenes de l'Ateneu.»
Montse Ferrús
 
"Tenim tres fills, tres nens, tots tres molt diferents, amb les seves personalitats, les seves fortaleses i les seves debilitats. El Gil, el Bernat i el Roc han anat sempre contents a l'Escola. L'aprenentatge dels tres ha estat diferent, cadascú amb les seves particularitats. Per a tots tres, l'Ateneu ha estat i és la seva segona casa, s'hi mouen amb total confiança, un entorn segur alhora que molt estimulant. L'escola de l'Ateneu és familiar, tothom es coneix, formes part d'un colectiu petit i molt potent, que engresca, amb mestres i famílies que tenen ganes de fer coses noves. Com a pares, ens vam enamorar d'aquest projecte i ara, amb un dels tres ja fora de l'escola, tenim claríssim que ho vam encertar."
Cristina Domènech i Iago Esteve

«A l’entrar per la porta de ferro t’adones de que és una escola petita, acollidora. El fet de tenir una sola línea em recorda l’escola de poble de quan jo era petita. El pati de sorra, les estructures, les rodes de pneumàtics … i el petit hort urbà que uns quants pares van ajudar a fer, tot això em fa pensar que és un lloc que crea energia positiva i en el que les meves nenes estaran bé.
Segurament ja us hauran explicat que és una escola aconfessional, que segueix les tradicions i cultura catalanes, però oberta a nous alumnes amb diferents cultures. 
Destaca pel seu projecte educatiu: promoure el creixement personal dels nens i nenes, seguint el ritme de cada infant, treballant en petits grups i per projectes, treballant conjuntament amb alumnes més grans i amb la participació activa de tota la comunitat educativa de l’escola: professors/es, alumnes, personal no docent i mares i pares.
Però, allò realment important, és veure com les meves filles cada dia al matí van contentes a l’escola, són felices!!!. Tenen un equip docent fantàstic que les ajuda a conèixer el seu entorn, a motivar-les, a ser responsables, a donar valor a la nostra cultura, a cooperar amb els altres per aconseguir un bé comú,.. en definitiva a CRÉIXER FELICES I SEGURES!!! I… tot això des de la llar d’infants fins a sisè. Ah i no oblidem el personal de l’acollida del matí i de menjador .
 Gràcies a totes i a tots per fer-ho tot més fàcil!!
PER LA VINYET I LA QUERALT DE BEN SEGUR QUE SERÀ L’ESCOLA DE LA SEVA VIDA»
Marta Magre