CoNeix la Música (programa complementari)

Curs de CoNeix la Música a l’Escola de Música de Vic

P2 · infants nascuts l’any 2017 amb un adult de referència. Dilluns de 18:15 a 19:00. Sense places disponibles. Inscripció a la llista d’espera: https://emvic.gwido.cat/inscripcio_ciutadana/public/dades_personals/6?r=1  o a paualbert@emvic.cat

P1 · infants nascuts l’any 2018 amb un adult de referència. Dilluns de 17:15 a 18:00. Sense places disponibles. Inscripció a la llista d’espera: https://emvic.gwido.cat/inscripcio_ciutadana/public/dades_personals/6?r=1  o a paualbert@emvic.cat

P0 · infants nascuts l’any 2019 amb un adult de referència. Dimarts d’11:15 a 12:00. Places disponibles. Sol·licitud de plaça a elipujol@emvic.cat

Per a més informació, contacteu amb la coordinació de CoNeix la Música elipujol@emvic.cat. També podeu consultar el pdf informatiu de Vic aquí.

 

Justificació de la proposta educativa

Cada vegada són més les evidències científiques posen de manifest la rellevància del treball musical des del moment del naixement. Els nens vénen a aquest món capacitats per aprendre música per si mateixos: La respiració, el seu cos en moviment, la seva veu, són els primers senyals que alguna cosa rítmica, sonora i harmoniosa vol expressar-se. Cada nen neix amb una intel·ligència musical que necessita estimulació i aliment si volem que pugui desenvolupar-se per permetre-li gaudir de la música durant tota la seva vida. No es tracta d’ensenyar música als nens, ni molt menys de donar-los explicacions teòriques sobre com funciona, sinó de crear un món al seu entorn ple de riquesa sonora, d’experiències vivificants, d’interaccions adequades per permetre’ls anar seqüenciant el seu propi aprenentatge.

És comú que les famílies pensin que cal esperar fins que el nen o nena sigui com a mínim capaç de parlar i de moure’s coordinadament amb el seu cos abans de començar a aprendre música. Però, en realitat, sense una guia rica i seqüenciada d’apropament a la música des del naixement, el potencial per a una veritable comprensió i gaudi de la música, queda greument danyat en la majoria dels nens.

Si els nens estiguessin immersos en música, de la mateixa manera que ho estan en el llenguatge parlat, des de que neixen, amb quatre o cinc anys serien tan fluids en música com ho són amb la parla. Però rarament sol ser així perquè la immersió musical en edats primerenques és pobra i la guia que els nens reben en el procés, és escassa.

El projecte CoNeix la Música vol treballar aquesta franja d’edat tan sensible a Vic i ales aules i escoles de la Xarxa emvic. Actualment hi ha grups estables de P0, P1 i P2 a Vic i tallers trimestrals a Tona i Arbúcies (per infants de Sant Hilari i Arbúcies); pendents d’obrir grup a Sant Julià de Vilatorta (per infants de Sant Julià, Calldetenes, Folgueroles i Viladrau).

 

ACCEDIU A L’ESPAI RESTRINGIT PER A LES FAMÍLIES DE CONEIX LA MÚSICA PER ESCOLTAR ELS ÀUDIOS MÉS DESTACATS DE CADA TRIMESTRE.