Visita al Molí paperer de Capellades

Avui dia 8 de novembre, els nens i nens de 4t hem anat al Museu Molí paperer de Capellades.

Com estem estudiant les comarques de Catalunya, tots hem sabut que Capellades pertany a la comarca de L’Anoia.

L’Enric ens ha explicat una mica d’història i ens ha dit que els àrabs van ser els que van introduir la fabricació del paper a la Península Ibèrica i que ho van portar de l’Àsia.

Hem entrat al museu i allí ens ha explicat com funcionava la fàbrica de paper des del segle XVIII. Ens ha explicat que amb roba vella però de cotó la tallaven a trossets molt petits i després la passaven per una màquina que donava voltes i espolsava la pols de la roba. Després la ficaven en una espècie de pou barrejada amb aigua durant tres setmanes i això l’anomenaven el podridor. Treien la roba, quedava com una pasta, l’aixafaven amb una màquina per treure l’aigua que sobrava i amb aquesta pasta feien el paper.

Despré, hem fet el taller i al començament ens feia una mica de fàstic tocar aquesta pasta. Per cert, estava molt freda!

Seguidament, amb un motllo que semblava un quadre hem fet el nostre paper reciclat, de color verd i el de color blanc. Ha estat molt divertit!

Hem anat al parc, hem dinat, jugat i fins i tot hem observat la bassa i hem vist molt peixos bastant grossos, crancs i una llagosta.

Els nens i nenes de quart.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>