Descobrint els nostres avantpassats de La Riba

El passat 25 de maig vam tenir el plaer de poder comptar amb l’arqueòleg Miquel Guardiola, membre de l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES).

Els científics de l’IPHES treballen des de fa molts anys en jaciments importants que “ens toquen de prop”, com és el cas de la Cansaladeta del nostre estimat poble. Aquí tenim jaciments que entren directament en els debats de primer nivell de la comunitat científica. Per tant, com podiem deixar passar una ocasió única d’aquestes característiques?Així doncs, gràcies a l’institut IPHES i a en Miquel, tots els alumnes de l’escola van poder descobrir com era la vida dels Ribetans fa milions i milions d’anys. Com eren físicament, com era la seva vida diària, quin rol jugava l’home i la dona dins de la tribu, com es vestien entre moltes altres coses i fins i tot vam arribar a descobrir la primera màquina perforadora automàtica del moment. Va ser tot un encert! Vam xalar d’allò més!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>