Cicle Superior: Seguim aprenent sobre l’entorn proper…Què en sabem dels ocells de Cerdanya?

Seguim amb una altra branca del nostre projecte:    ELS OCELLS DE CERDANYA

Ara que ja tenim controlats els arbres de Cerdanya, provem de relacionar-los  amb la resta d’éssers vius que d’alguna manera els necessiten per viure. Els més directes, són els ocells. Molts necessiten els troncs i les branques dels arbres per fer-hi el seu niu.

Què en sabem dels ocells de Cerdanya?  N’hi ha de molt petits i de molt grans, de nocturns i de diürns…

Els podem trobar tot l’any o migren cap a llocs més càlids? Què mengen a l’hivern si no hi ha insectes?

Després de buscar les espècies pròpies d’aquesta part del Pirineu, estem preparant exposicions orals amb el suport d’una mena de pòster d’informacions, amb les espècies més importants que viuen per aquí.

Fem recerca en llibres que hem agafat de la biblioteca de Puigcerdà i en pàgines web especialitzades, com l’Institut Català d’Ornitologia (ICO) i vídeos divulgatius que tenim penjats en la plataforma Moodle de Cicle Superior. Així, també practiquem les noves tecnologies.

Per altra banda tenim el projecte de construir “menjadores” amb materials reciclats. Ara per ara, per grups estem pensant quines formes tindran, quins materials utilitzarem, com ho farem per construir-les…etc…

També és molt important saber a quines espècies d’aus volem alimentar: mallerengues, pit-roigs, pica soques, pinsàs. Segons siguin unes o unes altres hi posarem menjar en gra petit, cacauets, boles grans amb greix especial per a ocells.

Quan les acabem, ja us les mostrarem!