CS: Visitem les instal·lacions del CRAM, el centre per a la Conservació i Recuperació d’animals marins!

Ahir, dimarts 26 de febrer, per fi vam fer la sortida que tant esperàvem, vam anar al Prat del Llobregat a visitar el CRAM.
Vam sortir de bona hora de Llívia i vam arribar amb temps per esmorzar a la platja.
Primer de tot ens van explicar quin tipus d’animals es tractaven i recuperaven des d’allí: Els cetacis (dofins i balenes), les tortugues marines, les aus marines i els taurons. Aquests últims es troben en perill greu, moltes de les espècies de la Mediterrània es troben en perill d’extinció ja que molts han estat capturats per la moda de consumir “aleta de tauró”.
Després van parlar-nos sobre les tortugues marines, en concret sobre la Babaua de nom científic “Caretta-Caretta”. Actualment al centre hi tenen més de quatre tortugues que mai podran ser alliberades al mar perquè no es poden valer per sí mateixes.
En vam poder conèixer algunes: la Massa-gran, la Damm, la Casimiro i la Niki.
Després també vam poder veure en una mena de potets, totes les coses que arriben a empassar-se i que els hi poden costar la vida: plàstics, hams, cordills…
I , ens van explicar com era una tortuga per dins. No sabíem que tenien els pulmons enganxats a la closca (separats dels altres òrgans vitals). Tampoc sabíem que no tenen boca, se’ls hi diu “bec” com els dels ocells.
Per acabar amb la visita, vam fer un taller que duia per títol “No embrutem el nostre mar”. Per grups vam mirar de separar petroli de l’aigua del mar amb diferents productes: sabó, cals, suros. D’altres van mirar fer hipòtesis sobre el que li podia haver passat a un catxalot que va morir a les costes gallegues.
Finalment ens vam assabentar que havia mort per haver ingerit més de 20kg de plàstics. I, que no es tractava d’un cas aïllat, molts d’ells confonen els plàstics amb els calamars de les profunditats i se’ls empassen.
Com a conclusió final, ens hem adonat de la importància de ser curosos amb el reciclatge, amb els residus i sobretot amb els plàstics que tant i tant contaminen els nostres mars i oceans.
Va ser una sortida molt xula i tots plegats vam aprendre que per tenir cura dels animals marins, primer els hem de conèixer i respectar com es mereixen!

2 comentaris

  1. Educació infantil

    Una sortida molt interessant, i molt encertada amb la temàtica de la nostra disfressa. A veure si poc a poc ens conscienciem de la importància de respectar els animals marins i del reciclatge de plàstics per no contaminar el medi ambient.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>