A CS seguim amb una “altra branca” del nostre projecte: QUINES RELACIONS TENEN ELS ESSERS VIUS ENTRE ELLS ?!

A CS seguim amb una “altra branca” del nostre projecte: QUINES RELACIONS TENEN ELS ESSERS VIUS ENTRE ELLS ?!

Per una banda, seguim acabant l’arborètum digital i les mostres de fulles i fruits de Cerdanya…i per l’altra després de fer un repàs de tot el que hem après fins ara, ens preguntem QUINES RELACIONS TENEN ELS ESSERS VIUS ENTRE ELLS ? Per exemple: Quina relació té un pit-Roig, amb un pollancre, una abella, un cep, un escarabat…

Després de parlar molt sobre el tema, hem decidit pensar relacions diferents que es puguin establir entre ells. Hem pensat per grups exemples de tot això i hem provat d’agrupar aquestes relacions.

Hem vist que la majoria són de “qui es menja a qui”, però també n’hi ha uns que es necessiten als altres. Alguns que fan una tasca concreta, com des composar matèria orgànica, o acabar amb restes d’altres animals, pol·linitzar, etc.

Al buscar aquests elements hem vist que hi sortien vegetals (arbres i plantes) animals (mamífers, insectes, ocells…) i alguns fongs.

D’arbres ja n’hem après força coses, els insectes hem acordat que els deixarem per la primavera que en podrem fer una millor observació, ara no n’hi ha perquè fa massa fred. Hem pensat que podem continuar pels ocells, no en coneixem gaire cosa dels ocells de Cerdanya!

A més, també ens hem preguntat: Com ho fan per alimentar-se ara a l’hivern que no hi ha insectes?!

A partir d’aquí, se’ns ha girat  força feina! Us anirem explicant…

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>