Pobresa energética

La pobresa energètica és la dificultat o incapacitat de mantenir la llar amb unes condicions adecuades de temperatura. Distingim 3 causes principals que incideixen en la pobresa energètica: un baix nivell de renda, una baixa qualitat en l’edificació, que el 16% dels pisos presenten humitat, goteres o altres problemes similars. I l’increment en els preus de l’energia, Espanya té la 5 tarifa més cara de tota Europa. Hi ha 3 empreses que es reparteixen les feines: AGBAR l’aigua, Gas Natural el gas i Endesa l’electricitat això provoca que cobrin els preus que volen.

És calcula que el 10% de la població espanyola pateix pobresa energètica. Els afectes de salut que provoca poden ser respiratoris, cardiovasculars i problemes als ossos. Ara es parla molt des de que a una anciana a Reus va morir a causa d’un incendi produït per una espelma. Ara s’esta començant a donar bonos per la gent que no pot pagar, també hi ha una llei que protegeix el talls d’electricitat. Però, com a la senyora de Reus, aquesta llei no hi va estar vigent. I com a última dada que us vull donar us dic, el 70% dels incendis a cases el provoca la pobresa energètica.

pobreza-energetica-imagen

 Tomas Alcaide

5è de primària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: You can use these tags <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>