Els alumnes Ramon Bonet, Núria Gutiérrez, Montse Ines, Roger Romagosa i Alan Schollmayer van realitzar, el passat dimarts 5 d'agost, el segon control de maduració de la verema 2014 a l’escola.
Els resultats són els següents:
Varietat |
Pes baia |
ºBrix |
GAP |
ATS |
pH |
Chardonnay (nou) |
1,37 |
19,3 |
11,0 |
5,8 |
3,1 |
Chardonnay (vell) |
1,20 |
15,8 |
8,7 |
7,9 |
3,0 |
Chenin |
0,93 |
14,0 |
7,4 |
13,2 |
2,7 |
Incroccio Manzoni |
1,26 |
16,8 |
9,3 |
10,6 |
2,8 |
Macabeu |
1,06 |
8,0 |
(≈4) |
16,1 |
2,6 |
Merlot (nou) |
0,81 |
13,0 |
6,7 |
15,7 |
2,7 |
Merlot (vell) |
1,08 |
15,0 |
8,0 |
9,0 |
2,9 |
Syrah |
1,06 |
13,3 |
7,0 |
10,9 |
2,8 |
Ull de llebre |
1,51 |
14,8 |
8,0 |
6,8 |
2,9 |
Les varietats negres que aparentment estan acabant el verol són Syrah, Merlot i Ull de llebre. La seva maduració fenòlica, (mètode ITV) és de:
Syrah A520= 0,41, IP= 21.
Merlot (vell) A520= 0,43, IP= 36.
Ull de llebre A520= 0,28, IP= 27
El proper dimarts un nou grup d’alumnes continuaran amb la feina del control de maduració. Caldrà començar a preveure dates de collita.