SEGON CONTROL DE MADURACIÓ DE LA VEREMA 2014

SEGON CONTROL DE MADURACIÓ DE LA VEREMA 2014

von Benjamí Mercader -
Anzahl Antworten: 0

Els alumnes Ramon Bonet, Núria Gutiérrez, Montse Ines, Roger Romagosa i Alan Schollmayer van realitzar, el passat dimarts 5 d'agost, el segon control de maduració de la verema 2014 a l’escola.

Els resultats són els següents:

Varietat

Pes baia

ºBrix

GAP

ATS

pH

Chardonnay (nou)

1,37

19,3

11,0

5,8

3,1

Chardonnay (vell)

1,20

15,8

8,7

7,9

3,0

Chenin

0,93

14,0

7,4

13,2

2,7

Incroccio Manzoni

1,26

16,8

9,3

10,6

2,8

Macabeu

1,06

8,0

(≈4)

16,1

2,6

Merlot (nou)

0,81

13,0

6,7

15,7

2,7

Merlot (vell)

1,08

15,0

8,0

9,0

2,9

Syrah

1,06

13,3

7,0

10,9

2,8

Ull de llebre

1,51

14,8

8,0

6,8

2,9

Les varietats negres que aparentment estan acabant el verol són Syrah, Merlot i Ull de llebre. La seva maduració fenòlica, (mètode ITV) és de:

Syrah A520= 0,41, IP= 21.

Merlot (vell) A520= 0,43, IP= 36.

Ull de llebre A520= 0,28, IP= 27

El proper dimarts un nou grup d’alumnes continuaran amb la feina del control de maduració. Caldrà començar a preveure dates de collita.