L'ESCOLA AL PENEDÈS

L'ESCOLA AL PENEDÈS

per Benjamí Mercader -
Nombre de respostes: 0

Com no podia ser d’una altra manera, l’escola està a l’aguait del seu entorn i aprofita totes les oportunitats que es generen per complementar i millorar la formació que reben els alumnes. A tall d’exemple:

Divendres passat tots els alumnes van poder gaudir de la sessió de projeccions de diferents treballs agrupats dins la secció Collita 2013, organitzat pel Penedès Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava, a la sala d’actes del VINSEUM (Museu de les Cultures del Vi de Catalunya). Tot un luxe fruit del treball i la generositat dels organitzadors del MOST FESTIVAL.

MOST FESTIVAL Collita 2013

Ahir dimarts els alumnes del CFGS Gestió comercial i màrqueting van visitar el Centre d’Interpretació del Cava (CIC) que l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia ha instal·lat en la remodelada Fassina de Can Guineu, alhora seu del Patronat de Turisme del municipi. A més de visitar l’exposició permanent, tal com podeu apreciar a la fotografia, el director del CIC, el Sr Joan Capellades va tenir l’amabilitat de dedicar-nos el seu temps per explicar-nos tota l’activitat que des del Patronat de Turisme es fa per la promoció de Sant Sadurní en general i del cava en particular, cercant el màxim de sinergies amb les empreses del sector i amb l’organització de l’enoturisme en el Penedès. També ens va avançar tot un seguit de projectes i reptes que s’està plantejant el patronat que ell dirigeix. Una conversa molt enriquidora.

CIC

Avui, aquest mateixos alumnes de CFGS Gestió comercial i màrqueting, acompanyats pels alumnes de 2n curs del CFGS de Vitivinicultura, s’han desplaçat fins l’Auditori municipal de Vilafranca del Penedès per assistir a la conferència Territoris vitivinícoles: altres oportunitats de negoci entorn del vi, que dins el cicle Desenvolupa’t impartirà el conegut crític de vins José Peñín. Una oportunitat única de poder escoltar de primera mà el creador de la famosíssima Guía de los vinos de España que porta el seu nom.

Desenvolupa't

 I mentrestant els alumnes de 2n curs del CFGS de Vitivinicultura estaven a Vilafranca del Penedès, els seus companys de 1er curs han escoltat, en la seva mateixa aula del centre, i dins de la matèria de Protecció ambiental, la xerrada de Cheyenn Rotgers Mallo, paleontòloga i directora de la intervenció a la nova fase de l’abocador de Can Mata (Hostalets de Pierola). L’abocador és el destí dels residus no reciclables que es generen a bona part de les empreses del Penedès. Ha estat una sort comptar amb una persona que coneix tant al detall tota la problemàtica generada per l’abocador.