CINQUÈ CONTROL DE MADURACIÓ VEREMA 2019 (27/08/2019)

CINQUÈ CONTROL DE MADURACIÓ VEREMA 2019 (27/08/2019)

per Benjamí Mercader -
Nombre de respostes: 0

El control de maduració realitzat aquest passat dimarts pels alumnes Arnau Alsina, Eloi Cañaveras, Martí Cuscó, Oriol Perales, Isaac Ràfols i Ainoa Ramirez ha donat com a resultats:

Pes 100 baies

ºGP

ATS

pH

(gr)

(% v/v etanol)

(g H2SO4/L)

Cabernet franc (nou)

142,9

12,4

4,0

3,2

Cabernet franc (vell)

 98,5

10,6

4,9

3,1

Cabernet sauvignon

163,3

12,5

4,3

3,4

Macabeu (nou)

111,5

 7,9

5,7

2,9

Macabeu (vell)

123,3

 7,5

5,6

3,1

Malvasia

144,7

12,1

7,4

2,8

Merlot (nou)

 91,8

11,4

4,0

3,3

Merlot (vell)

108,9

12,7

4,7

3,1

Merlot (extern)

123,1

13,7

4,0

3,4

Syrah

117,0

11,4

4,9

3,2

Ull de llebre blanc

140,3

11,2

3,9

3,2

Ull de llebre negre

162,3

11,5

3,5

3,3

Xarel·lo (nou)

224,2

 9,8

7,8

3,0

Xarel·lo (vell)

127,0

 9,1

6,0

3,1

Xarel·lo (extern)

189,3

10,0

4,6

3,0

 

La sorprès d’enguany és el fet que el Xarel·lo madura més ràpid que el Macabeu.

L’evolució de la maduració fenòlica, dona un resultat de (mètode ITV):

Merlot (nou) A520= 0,78, IP= 24.

Merlot (vell) A520= 0,68, IP= 27.

Syrah A520= 0,71, IP= 29.

Ull de llebre A520= 0,56, IP= 28.

El proper dimarts un nou grup d’alumnes continuaran amb la feina del control de maduració.

A la imatge Syrah.

Syrah