El control de maduració realitzat aquest passat dimarts pels alumnes Arnau Alsina, Eloi Cañaveras, Martí Cuscó, Oriol Perales, Isaac Ràfols i Ainoa Ramirez ha donat com a resultats:
Pes 100 baies |
ºGP |
ATS |
pH |
|
(gr) |
(% v/v etanol) |
(g H2SO4/L) |
||
Cabernet franc (nou) |
142,9 |
12,4 |
4,0 |
3,2 |
Cabernet franc (vell) |
98,5 |
10,6 |
4,9 |
3,1 |
Cabernet sauvignon |
163,3 |
12,5 |
4,3 |
3,4 |
Macabeu (nou) |
111,5 |
7,9 |
5,7 |
2,9 |
Macabeu (vell) |
123,3 |
7,5 |
5,6 |
3,1 |
Malvasia |
144,7 |
12,1 |
7,4 |
2,8 |
Merlot (nou) |
91,8 |
11,4 |
4,0 |
3,3 |
Merlot (vell) |
108,9 |
12,7 |
4,7 |
3,1 |
Merlot (extern) |
123,1 |
13,7 |
4,0 |
3,4 |
Syrah |
117,0 |
11,4 |
4,9 |
3,2 |
Ull de llebre blanc |
140,3 |
11,2 |
3,9 |
3,2 |
Ull de llebre negre |
162,3 |
11,5 |
3,5 |
3,3 |
Xarel·lo (nou) |
224,2 |
9,8 |
7,8 |
3,0 |
Xarel·lo (vell) |
127,0 |
9,1 |
6,0 |
3,1 |
Xarel·lo (extern) |
189,3 |
10,0 |
4,6 |
3,0 |
La sorprès d’enguany és el fet que el Xarel·lo madura més ràpid que el Macabeu.
L’evolució de la maduració fenòlica, dona un resultat de (mètode ITV):
Merlot (nou) A520= 0,78, IP= 24.
Merlot (vell) A520= 0,68, IP= 27.
Syrah A520= 0,71, IP= 29.
Ull de llebre A520= 0,56, IP= 28.
El proper dimarts un nou grup d’alumnes continuaran amb la feina del control de maduració.
A la imatge Syrah.