El control de maduració realitzat aquest passat dimarts pels alumnes Aitor Carrión, Raquel Correas, Oriol Ollé, Ferran Poch i Miquel Ruano ha donat com a resultats:
Pes 100 baies |
ºGP |
ATS |
pH |
|
(gr) |
(% v/v etanol) |
(g H2SO4/L) |
||
Chardonnay (nou) |
132,7 |
11,9 |
4,4 |
3,3 |
Chardonnay (extern) |
133,1 |
11,0 |
4,5 |
3,2 |
Chenin |
113,7 |
10,4 |
5,2 |
3,1 |
Incrocio Manzoni |
100,3 |
10,1 |
10,3 |
3,0 |
Macabeu (nou) |
78,5 |
5,3 |
11,2 |
2,7 |
Macabeu (vell) |
101,0 |
6,3 |
9,9 |
2,8 |
Merlot (jove) |
100,9 |
10,3 |
4,7 |
3,2 |
Merlot (vell) |
122,3 |
11,7 |
4,6 |
3,3 |
Moscatell gra petit |
126,7 |
8,9 |
3,9 |
3,2 |
Syrah |
156,9 |
9,9 |
5,6 |
3,1 |
Ull de llebre blanc |
114,3 |
9,9 |
5,5 |
3,1 |
Ull de llebre negre |
161,9 |
10,4 |
4,8 |
3,2 |
La maduració continua el seu curs més pausat que altres anys.
L’evolució de la maduració fenòlica, ara amb el verol plenament finalitzat, dona un resultat de (mètode ITV):
Merlot (jove) A520= 0,59, IP= 21.
Merlot (vell) A520= 0,63, IP= 35.
Syrah A520= 0,65, IP= 22.
Ull de llebre A520= 0,64, IP= 31.
El proper dimarts un nou grup d’alumnes continuaran amb la feina del control de maduració.
A la imatge un raïm de Chardonnay esperant ser collit.