El control de maduració realitzat aquest passat dimarts pels alumnes Eva Carmona, Noemí García, Blai Herrera, Ferran Pons, Luís Ramos, Albert Torrents, Guillem Vila i Laia Vives ha donat com a resultats:
Pes 100 baies |
ºGP |
ATS |
pH |
|
Chadonnay (jove) |
142,0 |
12,1 |
4,2 |
3,3 |
Chenin |
125,2 |
10,2 |
5,3 |
3,2 |
Macabeu |
148,2 |
7,8 |
6,0 |
2,8 |
Merlot (jove) |
122,6 |
10,4 |
4,7 |
3,2 |
Merlot (vell) |
170,5 |
11,4 |
5,0 |
3,5 |
Moscatell gra petit |
141,4 |
8,4 |
3,9 |
3,4 |
Syrah |
157,5 |
10,2 |
6,0 |
3,2 |
Tempranillo blanc |
82,1 |
7,8 |
5,5 |
3,1 |
Xarel·lo (jove) |
183,4 |
8,4 |
7,6 |
2,9 |
Xarel·lo (vell) |
175,1 |
7,7 |
6,8 |
3,0 |
La maduració s’ha desaccelerat aquest setmana, i les pluges han alterat la maduració.
L’evolució de la maduració fenòlica, ara amb el verol plenament finalitzat, dona un resultat de (mètode ITV):
Merlot (jove) A520= 0,34, IP= 16.
Merlot (vell) A520= 0,65, IP= 27.
Syrah A520= 0,49, IP= 20.
El proper dimarts un nou grup d’alumnes continuaran amb la feina del control de maduració.
A la imatge els mateixos raïms de Chardonnay i Syrah de la setmana passada.