Notícies del lloc

XIIIè Europea Wine Championship 2018

 
Picture of Joan Solé Sendra
XIIIè Europea Wine Championship 2018
by Joan Solé Sendra - Thursday, 3 May 2018, 2:42 PM
 

Segurament alguns ja haureu sentit parlar, per boca dels protagonistes, del concurs interescolar celebrat aquest cap de setmana a Novo Mesto (Eslovènia). L’experiència ha estat molt bona, ja que el concurs estava molt ben organitzat i els dos alumnes participants, Ferran Lacruz i Marc Casaramona van gaudir d’una gran experiència. L’escola organitzadora era la GRM Novo Mesto (Center Biotehnike in Turizma) un centre d’ensenyament professional que imparteix diferents especialitats relacionades sobretot en agricultura, ramaderia, i és clar, també la viticultura i l’enologia. L’allotjament i el concurs es va desenvolupar al mateix centre, el que facilitava l’organització de l’esdeveniment.

Participants en el Championship 2018

La ministra d’Agricultura d'Eslovènia va inaugurar el concurs, a on hi participaven 30 escoles i 60 alumnes de diferents regions europees, amb predomini d’Itàlia i Àustria. Els guanyadors van ser, 1er Fabian Korb (Krems-Àustria), 2on Michel Camponovo (Changins-Suissa) i 3era Amelia Rieder (Klosterneuburg-Àustria). Els alumnes d’Espiells van quedar ben classificats, molt per sobre la mitjana, destacant molt bona puntuació en la proves de poda en Guyot, maneig de fitosanitaris, adició d'additius i tast de vins.

A més del concurs, en les trobades també s’organitzen visites a cellers de la zona i visites culturals, el que ho converteix en una gran experiència d’intercanvi entre alumnes i professors de diferents països. 

La clausura de l’estada va ser a càrrec dels professors organitzadors: Mateja Prus i France Absec, i del coordinador de l’associació d’escoles vitícoles EUROPEA VITIS, el professor Rainer Vogler, de la Wein und Obstbauschule de Krems (Àustria).

(Editat per Administrador/a a8043498 - Missatge original enviat el dijous, 3 maig 2018, 14:22)

(Editat per Administrador/a a8043498 - Missatge original enviat el dijous, 3 maig 2018, 14:33)