VEREMA 2013, MÉS ENLLÀ DEL PENEDÈS

VEREMA 2013, MÉS ENLLÀ DEL PENEDÈS

par Benjamí Mercader,
Nombre de réponses : 0

Alumnes de la nostra escola han ampliat els seus coneixements realitzant la verema a les prestigioses zones vitivinícoles franceses de la Bourgogne i Champagne.

Concretament l’Anna Booth i en Jaume Fusté en el celler Champagne Olivier Horiot, una petita però interessant cava familiar a la vila de Les Riceys, en una zona a on a més de vi escumós, també elaboren vi tranquil a partir de la varietat Pinot Noir

I en Jaume Colet i en Victor Rosendo que fan pràctiques a La Viti de Beaune, que no és altre que el domaine del LycéeViticole de Beaune, la capital de la Bourgogne vinícola.

 Bourgogne i Champagne

En la imatge, a l’esquerra en Victor i en Jaume acompanyats per Marie Bertrand, responsable del Ministeri francès. I a la dreta L’Anna i en Jaume en un moment de descans a Champagne Olivier Horiot.

 

Aquestes pràctiques són possibles per les relacions que l’escola té amb el Ministeri Francès d’Agricultura i per ser membre de la Xarxa Europea d’Escoles Vitivinícoles.

Les relacions amb les escoles europees també han fet possible que, en aquesta verema 2013, quatre alumnes de l’Scuola Enologica d’Alba, en el Piemonte, estiguin realitzant pràctiques en cellers del Penedès: Torelló, Raventós i Blanc, Agustí Torelló Mata i Mas Comtal. Una activitat que suposa un enriquiment comú i que ha de fer possible convertir 4 enòlegs italians en “ambaixadors” del vi català a casa seva.

 I per acabar, comentar-vos que la participació de l’escola en el III Congrés d’Escoles d’Enologia d’Espanya ha propiciat que dos futurs enòlegs gallecs, alumnes de l’escola A Granxa de Ponteareas (Pontevedra), també realitzin la verema a casa nostra, concretament a Torelló i a Castellroig. També, pel mateix motiu, ha estat molt més fàcil que l’alumne Joan Gutiérrez estigui fent la verema a la Rioja, a Bodegas Roda (Haro).