El control de maduració realitzat pels alumnes Adrià Salat, Gerard Sogas i Pau
Sorribes ha donat com a resultats:
Pes 100 baies |
ºGP |
ATS |
pH |
|
Chardonnay (jove) |
80,5 |
12,0 |
4,2 |
3,3 |
Chardonnay (vell) |
77,2 |
10,9 |
5,1 |
3,2 |
Chenin |
56,2 |
9,6 |
10,8 |
2,8 |
Incrocio |
80.2 |
8,4 |
10,4 |
2,8 |
Macabeu |
60,8 |
4,8 |
14,1 |
2,8 |
Merlot (jove) |
63,3 |
10,3 |
5,1 |
3,1 |
Merlot (vell) |
53,5 |
10,4 |
5,6 |
3,1 |
Syrah |
65,3 |
10,3 |
8,9 |
3,0 |
Ull de llebre |
94,4 |
10,7 |
4,7 |
3,2 |
Continua la difícil evolució del raïm, en algunes zones de la vinya els ceps estan com aturats.
Les varietats negres ja estan acabant el verol, molt més tard que altres anys. La seva maduració fenòlica, (mètode ITV) és de:
Merlot (jove) A520= 0,5, IP= 42.
Merlot (vell) A520= 0,6, IP= 36.
Syrah A520= 0,6, IP= 36.
Ull de llebre A520= 0,6, IP= 38
El proper dimarts un nou grup d’alumnes continuaran amb la feina del control de maduració. L’inici de verema cada cop més a prop, de fet és normal que en alguns llocs del Penedès ja es comenci a collir pensant en l’elaboració del Cava o del Clàssic Penedès.