El control de maduració realitzat pels alumnes Roger Ardanuy, Mariona Caballero, Martí Colet, Pau Faura, Martí Marcè, Jordi Villuendas i Berta Vinyas ha donat com a resultats:
Pes baia |
GP |
pH |
ATS |
|
Chadonnay (jove) |
1,52 |
12,9 |
3,4 |
3,4 |
Chadonnay (vell) |
1,66 |
12,6 |
3,5 |
3,2 |
Chenin |
1,42 |
13,5 |
3,4 |
3,6 |
Incrocio |
1,00 |
13,1 |
3,2 |
4,0 |
Macabeu |
1,85 |
10,1 |
3,3 |
2,7 |
Merlot (jove) |
1,19 |
12,2 |
3,4 |
3,5 |
Merlot (vell) |
1,43 |
13,2 |
3,5 |
3,4 |
Muscat |
3,80 |
9,5 |
3,3 |
3,7 |
Syrah |
1,39 |
11,2 |
3,3 |
4,1 |
Ull de llebre |
2,12 |
11,8 |
3,6 |
2,8 |
Ull de llebre blanc |
1,46 |
10,7 |
3,3 |
3,4 |
Xarel·lo (jove) |
2,30 |
8,8 |
3,0 |
5,0 |
Xarel·lo (vell) |
1,77 |
8,9 |
3,1 |
4,9 |
La manca d’acidesa és un dels problemes d’aquesta verema.
L’evolució de la maduració fenòlica, (mètode ITV) és de:
Merlot (jove) A520= 0,61, IP= 23.
Merlot (vell) A520= 0,59, IP= 22.
Syrah A520= 0,57, IP= 17.
Ull de llebre A520= 0,47, IP= 22
El proper dimarts un nou grup d’alumnes continuaran amb la feina del control de maduració.
Comencem verema dema divendres, collirem tot el Chardonnay, el Chenin i el Macabeu. Els alumnes del 1er torn ja estan a punt!!