TERCER CONTROL DE MADURACIÓ

TERCER CONTROL DE MADURACIÓ

de Benjamí Mercader -
Número de respuestas: 0

El control de maduració realitzat el dimarts 11 d'agost pels alumnes Judit Baqués, David Escalera, José Mª Espuche, Ana Marcos, Pau Marqués, Òscar Navas, Àngela Salvi i Andreu Santiago ha donat com a resultats:

Pes baia

GP

pH

ATS

Chadonnay (jove)

1,23

11,7

3,2

3,9

Chadonnay (vell)

2,53

11,7

3,3

3,8

Chenin

1,02

12,0

3,1

4,8

Incrocio

1,24

11,7

3,0

6,6

Macabeu

1,57

8,4

3,1

4,9

Merlot (jove)

1,12

11,7

3,1

6,7

Merlot (vell)

1,05

11,3

3,2

5,3

Muscat

2,58

 8,4

3,1

5,6

Syrah

1,21

10,3

3,2

5,6

Ull de llebre

2,30

12,3

3,4

3,0

Ull de llebre blanc

1,53

10,0

3,1

4,1

Xarel·lo (jove)

1,93

 7,7

2,9

6,1

Xarel·lo (vell)

1,63

 7,4

3,0

6,7

 

Es confirma la pèrdua d’acidesa, sobretot degut a la forta sequera.

Les varietats negres que aparentment estan acabant el verol són Merlot, Syrah i Ull de llebre. La seva maduració fenòlica, (mètode ITV) és de:

Merlot (jove) A520= 0,31, IP= 12.

Merlot (vell) A520= 0,40, IP= 10.

Syrah A520= 0,81, IP= 26.

Ull de llebre A520= 0,51, IP= 19

El proper dimarts un nou grup d’alumnes continuaran amb la feina del control de maduració. Caldrà començar a preveure dates de collit. L’inici de verema cada cop més a prop.